Viktor Vembanjama (©fiba.basketball; screenshot - youtube.com)
Viktor Vembanjama (©fiba.basketball; screenshot - youtube.com)

Vembanjama puca od samopouzdanja: Ne očekujem nikog ispred sebe na NBA draftu

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.09.22. | 22:12

"Jedva čekam draft, ali želim i da uživam u poslednjoj godini u Francuskoj. Znam da narednih 15 godina neću živeti ovde", priča mladi francuski košarkaš

Najveći biser francuske košarke Viktor Vembanjama nije minule sezone dobio pravu priliku u Asvelu. Zato je ovog leta rešio da potpiše za Metropolitan, iako neće imati priliku da igra na međunarodnoj sceni. Ipak, Vensan Kole bi u Parizu mogao da mu da ključnu ulogu, što će biti veoma bitno za njegov razvoj pred izlazak na NBA draft.

Već blista na pripremama za novu sezonu, postigao je 32 poena protiv Darušafake, 34 u sudaru sa prvakom Izraela Hapoel Holonom. Deluje zaista nezaustavljivo kada koristi neverovatne fizičke atribute koje poseduje na pravi način.

Izabrane vesti

Jasno je da će biti među prvim pikovima na draftu. Prema brojnim predikcijama i prvi. Uzbuđen je zbog budućnosti u najjačoj ligi sveta.

"Jedva čekam, ali želim i da uživam u poslednjoj godini u Francuskoj. Znam da narednih 15 godina neću živei ovde. Imam dobar osećaj po pitanju predstojeće godine. Mislim da imam nešto drugačiji status kada svi znaju da ću otići naredne godine. Ostajem fokusiran sa ciljem da nastavim da napredujem. Želim da nastavim u ovom ritmu", priča Vembanjama

Pokušao je da bude skroman, počeo priču kako često bolje prolaze igrači koji nisu prvi izabrani na NBA draftu, ali...

"Najvažnijie je pronaći organizaciju koja će voditi računa o projektu i igraču, tako da je bolje biti drugi, treći ili 20. pik na draftu, ako to znači da ćeš imati bolju karijeru kasnije. Ne znam da li je u pitanju ponos, ali deo mene govori da niko ne bi trebalo da bude ispred na draftu".

Vembanjama je zaista čudo prirode. Visok je 220 centimetara, a može da prevodi loptu, ima dobar šut sa distance... Težak je "samo" 100 kilograma, a zbog sličnih fizikalija je kritikovan i drugi pik sa minulog Drafta Čet Holmgren. Vižljasti centar Oklahome se i povredio tokom leta, pa će preskočiti nastupajuću sezonu u NBA.

"Meni je ove sezone najbitnije da obezbedim prvo mesto na draftu ako je to moguće. To mi je cilj, pre nego da nabacim 15 kilograma i tako rizikujem. Želim da ojačam, ali najpre da napredujem ka NBA standardima".

Povrede su realna briga za igrača njegove građe. Zbog jedne je propustio i Evrobasket.

"Ne morate da brinete za mene. Nisam imao ozbiljnih povreda, što uliva optimizam. Svesni smo da je medicinska nega u NBA najoblja, svetlosnim godinama ispred. Nema rzaloga za brigu", ističe Viktor Vembanjama pred početak sezone u francuskoj LNB Pro A ligi.



tagovi

Viktor VembanjamaNBA draftMetropolitankošarkaška reprezentacija Francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara