Verujem da će se svi odazvati na poziv selektora, bićemo mnogo jaki

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.03.19. | 09:31

Neka bude kao što kaže Miroslav Muta Nikolić

Čekamo 16. mart da vidimo koje će protivnike dobiti Srbija u grupi na predstojećem Svetskom prvenstvu, a čekamo i da vidimo kojih će to 12 igrača Aleksandar Đorđević povesti u Kinu u napad na svetsko zlato. Podsećamo, Orlovi tamo idu kao aktuelni vicešampion sveta, Evrope i Olimpijskih igara.

Negde se kao glavno pitanje nameće to da li će za reprezentaciju Srbije u Kini zaigrati Nikola Jokić, trenutno najbolji srpski košarkaš. Poznato je da nije igrao na Evropskom prvenstvu 2017. godine, a srpski Ol star košarkaš je najavio i da još ne razmišlja o tome da li će igrati na Svetskom prvenstvu.

Izabrane vesti

Kakogod, Miroslav Muta Nikolić, pomoćnik Aleksandra Đorđevića, kaže da veruje da će Orlovi u najmnogoljudniju zemlju sveta otići u najjačem sastavu.
"Verujem da će se svi odazvati pozivu selektora za ovo takmičenje. Bićemo mnogo jaki ako budemo išli u kompletnom sastavu. Naravno, bitno je samo da nas zaobiđu povrede, a ostalo će sve biti kako treba", kaže Muta Nikolić za Informer.

Ambicije Orlova su najviše i tu nema nedoumice.
"Godinama smo u vrhu i normalno je da idemo na zlato. Imamo dobar tim i biće teško izabrati ko će od igrača ići na prvenstvo. Mada ja neću biti razočaran i da ne osvojimo najsjajnije odličje, bitno je samo da uzmemo medalju i tako održimo kontinuitet uspeha", kaže Nikolić.

O Jokićevom odazivanju govorio je i Igor Rakočević u intervjuu za Nezavisne.
"Svi u Savezu se nadamo i očekujemo da će Jokić igrati za reprezentaciju", rekao je Rakočević.

Inače, kako piše Politika, generalni sekretar KSS Dejan Tomašević će za vreme žreba u Šenženu ugovarati pripremne utakmice Orlova uoči Mundobasketa.
"Za nas je izuzetno važno da imamo jedan dogovoren turnir u Kini i to ćemo zakazati posle žreba. Odmah ću obići taj grad da vidim gde ćemo igrati tri prijateljske utakmice uoči šampionata", rekao je Tomašević za Politiku.

Foto: Star Sport


tagovi

Mundobasket 2019Miroslav Muta Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara