(MN SPort)
(MN SPort)

Vildoza u Panatinaikosu

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.06.23. | 22:39

Argentinac napušta Crvenu zvezdu

Ono što je 11. marta najavila grčka novinaska agencija SDNA, večeras je potvrdio u uticajni košarkaški Euroohops: Luka Vildoza nastavlja karijeru u Panatinaikosu!

Iako je grčki klub krajem marta nazvao transfer Vildoze „naučnom fantastikom“, igrač „poručio da mu je budućnost u Cervenoj zvezdi“, a njegov agent to nazvao „nagađanjima o već izrabljenoj temi“, očigledno da su Grci tada baratali dobrim informacijama.

Izabrane vesti

Vildoza će biti jedno od prvih pojačanja atinskog velikana kojeg ovog leta očekuje velika rekonstrukcija i stvaranje tima za najviša dela posle razočaravajuće sezone. Dolazak Ergina Atamana na mesto trenera je bio prvi signal da se u zelenom delu Atine ovog leta sprema nešto veliko.

PAO je danas potvrdio prvo letnje pojačanje u vidu Kostasa Adetokunba, a u narednim danima će Vildoza obaviti lekarske preglede i staviti paraf na dvogodišnji ugovor. Argentinski plejmejker bi trebalo da bude jedan od ključnih igrača novog Panatinaikosa.

Vildoza je u Crvenu zvezdu došao sredinom oktobra posle ne baš uspešnog perioda u NBA ligi gde se godinu i po dana borio sa povredama i bio član Njujorka u pripremnom periodu i Milvokija tokom nekoliko meseci. Odmah po dolasku u Crvenu zvezdu je postao jedan od lidera tima i doprineo dizanju crveno-belih u Evroligi posle slabog starta. U ABA ligi je izabran za igrača meseca u oktobru, a istu nagradu je dobio u Evroligi posle sjajnih partija u decembru.

Početkom godine su povrede počele da ga pomalo izbacuju iz strašne forme ali se opet vratio i u finišu sezone bio među najzaslužnijima za dobre rezultate i dva osvojena trofeja. Bio je jedan od miljenika Zvezdinih navijača.

 


tagovi

Luka VildozaKK Panatinaikos

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara