Tokom karijere sakupio skoro 1.000 dresova, radnik ih ukrao tokom renoviranja kuće

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.04.20. | 14:27

U kolekciji Mesijevi, Ronaldinjovi, Pogbini dresovi...

Za fudbalere, razmena dresova po završetku utakmice predstavlja tradiciju već decenijama. Za mnoge od njih ti dresovi predstavljaju blago, uspomenu koju čuvaju kao sećanje i dokaz uspešne karijere tokom koje su teren delili sa fudbalskim veličinama.

Takva je priča i Edgara Beniteza, koji trenutno nastupa za Gvarani  u paragvajskoj prvoj ligi. On je tokom 15 godina duge karijere skupio skoro 1.000 dresova, ali je njegova kolekcija nestala prethodnih dana, te se 32-godišnji fudbaler oglasio povodom krađe.

Izabrane vesti

Dresovi mog čitavog fudbalskog života, oni koje sam koristio sa reprezentacijom Paragvaja, klupski koje sam razmenio sa protivničkim igračima za više od 15 godina, ukradeni su iz moje kuće i ponuđeni na onlajn prodaji. Takođe su mi ukradene i rukavice za streljaštvo, čizme i druga sportska oprema“, objavio je Benitez putem svog Instagram naloga.

Koji su to najdragoceniji dresovi, u kolekciji od skoro 1.000, fudbalera koji je učestvovao na Svetskom prvenstvu 2010. godine i Kopa Americi u Čileu? Među njima je bilo i onih koje su nosili najveći poput Lionela Mesija i Ronaldinja, a od zvučnijih imena tu je i dres Pola Pogbe.

Prema rečima tužiteljke, Ane Girale, Benitez je slučaj prijavio kada je otkrio da se njegovi dresovi prodaju na društvenim mrežama u vrednosti od 35 evra po komadu. Fudbaler je u izjavi potvrdio da on i njegova porodica nisu bili kod kuće, jer je ona bila u procesu renoviranja, pa su do završetka radova vreme provodili na drugoj lokaciji. Jedan od radnika je iskoristio priliku koja mu se ukazala i neometano iz kuće izneo čitavu kolekciju.

Zahvaljujući istrazi paragvajske policije, 65 dresova je do sada pronađeno.
Apelujem na ljude dobre volje da nam kažu koji dresovi se nude preko interneta kako bismo im skrenuli pažnju, jer ove dresove teško mogu da kupe. Svi ovi dresovi za mene predstavljaju mnogo toga, jer iza svakog od njih je neka anegdota, sećanje na deo mog života i beskonačno sam zahvalan policiji što mi je pomogla da ih vratim“, zaključio je Paragvajac u objavi na svom Instagram profilu.

Edgar Benitez ima dugu istoriju u paragvajskom i meksičkom fudbalu. Nakon što je karijeru počeo u Libertadu, usledile su česte promene timova u dve pomenute države, među njima su i Pačuka, Sero Portenjo, Kveretaro i Toluka. Za nacionalni tim debitovao je 2008. godine, a poslednji nastup za reprezentaciju je upisao 2017. godine na prijateljskom susretu sa Francuskom. 

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara