Virtus ima najveće šanse za prvo mesto u grupi

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.12.19. | 22:25

Ako tim Aleksandra Đorđevića dobije Monako u poslednjem kolu ide na Partizan u TOP 16 fazi

Posle silnih kalkulacija neke stvari su jasne u Evrokupu, ali mnoge nisu. Za početak, jasno je da je Virtus posle večerašnje pobede nad Promiteasom od ima najveće šanse da bude prvi u svojoj grupi A i tako ode na Partizan u TOP 16 fazi.

Tim Aleksandra Đorđevića večeras nije imao lak zadatak protiv Promiteasa, ali je boljom igrom u poslednjoj četvrtini uspeo da prelomi meč u svoju korist.

Izabrane vesti

Miloš Teodosić odigrao je u službi tima sa osam poena i sedam asistencija, dok je Stefan Marković dodao samo dva poena. Frank Gejns je bio najefikasniji sa 16 datih poena.

Kalkulacije u ovoj grupi su sledeće...

Trenutno prvo mesto u Grupi A zauzima ekipa Virtusa iz Bolonje, koja ima bolji međusobni skor od sve tri ekipe koje se trenutno nalaze ispod. Pobeda u poslednjem kolu ih svakako smešta na prvo mesto, ali bi u slučaju poraza od Monaka u poslednjem kolu mogli dodatno da zakomplikuju već zamršenu situaciju.

Tako uz njihov neuspeh, ali i trijumf Promiteasa protiv River Andore na prvom mestu završava Monako, dok bi u slučaju pobede španske ekipe o konačnom pobedniku grupe odlučivala koš-razlika.

U tom slučaju Virtus ne bi imao nikakve šanse za prvo mesto, dok bi Monako morao da pobedi italijanski klub sa čak 24 poena razlike kako bi zauzeo prvo mesto u grupi. To znači da je u takvom raspletu događaja, najbliža prvom mestu u grupi ekipa River Andore.

EVROKUP – 9. KOLO

Grupa A

Sreda

Ulm - Monako 63:78
/Obst 9 - Bost 13/

Andora - Makabi Rišon 84:61
/Todorović 14 - Burdilon 16/

Virtus Bolonja - Promiteas 88:75
/Gejns 16 - Filer 20/

FOTO: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara