Serđo Skariolo (Foto: Starsport)
Serđo Skariolo (Foto: Starsport)

Virtus u finalu Superkupa posle pobede nad Armanijem u produžetku, Beron promašio pobedu

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.09.22. | 23:46

Serđo Skariolo nastavio gde je stao na Evrobasketu, za novi trofej će se boriti sa Dinamo Sasarijem

Košarkaši Virtusa iz Bolonje savladali su Olimpiju Milano u polufinalu italijanskog Superkupa. Oba tima su desetkovana ušla u duel, bez velikog broja letnjih akvizicija. Vodila se velika borba tokom čitavog susreta, na kraju 40 minuta nije bilo dovoljno da se dobije pobednik, pa je ekipa Serđa Skariola u dodatnih pet minuta uspostavila kontrolu i došla do trijumfa - 72:64.

Igraće za Superkup protiv Dinamo Sasarija koji je u prvom polufinalu savladao Tortonu 84:83. Pobedu je Sasariju doneo Eimantasa Bendzijus trojkom na 11 sekundi do kraja.

Izabrane vesti

Da su košarkašima Olimpije i Virtusa, prvim favoritima za tron u Italiji, teške noge posle priprema najbolje govori podatak da se u poslednjih 10 minuta polufinalne utakmice ušlo sa rezultatom 38:36 u korist Manekena. Tek u poslednjoj četvrtini su i jedni i drugi počeli da pogađaju, tim iz Bolonje je mahom bio u prednosti, ali nije uspeo da je sačuva do zvuka sirene.

Bili Beron je stao na liniju penala na dve sekunde. Dobio je tri bacanja, ali je zbog tehničke za klubu Virtusa dobio i četvrto. Rezultat je bio 59:56 u korist tima iz Bolonje, pa je bivši igrač Zvezde mogao da donese pobedu Armaniju. Pogodio je prva tri, ali promašio četvrto bacanje i otišlo se u produžetak.

Na startu nastavka je Skariolova ekipa uspostavila kontrolu. Otvorila produžetak sa devet vezanih poena i tako stekla nedostižnu prednost.

Sa 17 poena je novajlija Semi Odželeje predvodio pobednički tim, jedan skok nedostajao mu je za dabl-dabl. Dokazao je bivši igrač Bostona, Milvokija i Klipersa da će biti veliko pojačanje za Virtus. Ispratio ga je Džordan Miki sa 13 poena i sedam skokova, dvocifren je bio i Isaija Kordinije sa 12 poena, dok je Ismael Bako bio na pragu dabl-dabla sa 10 poena i devet uhvaćenih lopti. U timu nije bilo povređenih Tornikea Šengelije, Miloša Teodosića, kao ni Danijela Heketa, ali su centri preuzeli stvari u svoje ruke u odsustvu najiskusnijih pojedinaca.

Sa druge strane je odličan meč odigrao Devon Hol. Bio daleko najefikasniji u poraženom timu sa 19 poena. Bivši igrač Crvene zvezde Beron je dodao 12 poena, dok je Kajl Hajns brojao do 10. Mesini su nedostajali Kevin Pengos, Ševon Šilds, Johanes Fojtman...

SUPERKUP ITALIJE

Polufinale - sreda

Tortona - Sasari 83:84

Milano - Virtus Bolonja 64:72 (59:59)

Finale - četvrtak

20.45: Sasari - Virtus Bolonja


tagovi

Virtus BolonjaOlimpija MilanoDinamo SasariDžordan MikiBili BeronDevon HolSerđo SkarioloEtore Mesina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara