Virtus Bolonja (©Star Sport)
Virtus Bolonja (©Star Sport)

Virtusova kaznena ekspedicija sparinguje u Belgiji

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.10.20. | 13:50

Tim sa stopostotnim učinkom protiv ekipe sa maksimalnim brojem poraza

Protiv većine ekipa u Evrokupu, Virtus bi imao status favorita. Protiv Antverpena kojem u petom kolu gostuje u Belgiji (20.00), četa Aleksandra Đorđevića bi trebalo da ima najlakši posao u kontinentalnoj smotri ove sezone.

Sastaće se dva tima među kojima postoji najveći razmak na tabeli grupe C. Virtus, uz Huventud i Trento jedini može da se pohvali maksimalnim učinkom u evropskoj B produkciji posle četiri runde. Belgijski predstavnik je pored Bahčešehira jedini koji je gubio u sva četiri navrata. Antverpen prosečno prima 84 poena po meču, Virtus toliko daje po utakmici. Miloš Teodosić je u prethodnom kolu sa 14 poena, 12 asistencija i 32 indeksna poena, pogodurao tim iz Paladoze do još jednog trijumfa protiv nezgodnog Monaka. Uz to, srpski plejmejker je treći najkorisniji igrač dosadašnjeg toka Evrokupa sa prosečnim indeksom 23,3.

Izabrane vesti

Tim Aleksandra Đorđevića je protiv francuskog kluba imao sjajnih 61 odsto šuta iz igre i nešto slično želi da ponovi protiv izrazitog autsajdera. Poslednju pobedu Džajantsi su zabeležili još u martu, u domaćem prvenstvu protiv Šarlroe, a teško da je italijanski tim rival protiv kojeg će biti prekinuta negativna serija. Jer Antverpen i protiv zančajno slabijih rivala ove sezone nije uspeo da prebaci brojku od 65 poena.

Osim utakmice u Belgiji, u istom terminu sastaju se Andora i Lijetkabelis. Danas je u planu bio i duel Nanter – Bursa koji je odložen zbog toga što u redovima francuskog predstavnika nije bilo bar osam igrača negativnih na Kovid-19. Od mečeva koji su po rasporedu bili zakazani za sutra, odložen je okršaj Cedevita Olimpije i Promiteasa, kao i duel Gran Kanarije i Trenta.


tagovi

VirtusVirtus BolonjaMiloš TeodosićEvrokup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara