Virtusu je obećano mesto u Evroligi pre Partizana ako PAO izađe, Đorđeviću se pravi evroligaški tim

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.06.20. | 13:24

Potvrdio predsednik italijanskog kliuba

Ako Panatinaikos zaista istraje u namerama da napusti Evroligu, njegovo mesto će zauzeti Virtus iz Bolonje. To je danas vrlo jasno otkrio predsednik italijanskog kluba Masimo Zaneti.

Vlasnik brenda Segafredo koji obrće milijardu i po evra godišnje je 2016. godine kupio posrnulog velikana iz Bolonje i počeo postupak postepeneog povratka u vrh italijanske i evropske košarke. Letos je dovođenjem imena poput Miloša Teodosića, Stefana Markovića i trenera Aleksandra Đorđevića jasno pokazao kakve su ambicije kluba i prostor u budžetu. Cilj je bio da se Virtus dokopa Evrolige preko Evrokupa, ali je prekid sezone uzrokovan pandemijom korona virusa pokvario planove Italijanima.

Izabrane vesti

"Kada sam kupio Virtus obećao sam mom velikom prijatelju Albertu Bućiju da ću vratiti klub u Evropu i da ću izazvati Olimpiju Milano u Italiji u roku od pet godina. Evo, prošle su četiri godine i uspeli smo. Zahvaljujujći predsedniku Panatinaikosa koji je jedan mnogo nervozan tip, sada čekamo na povratak u Evroligu već od sledeće sezone. Evroliga nam je rekla da nas čeka i da će biti veoma srećna da u njoj učestvuje klub poput Virtusa. U stalnim smo kontaktima sa top menadžmentom Evrolige i uradili smo sve što je bilo neophodno za potrebnu registraciju u Evroligi. Detaljno smo predstavili naš projekat u čijem centru je nova Arena u Bolonji što u Evroligi znaju da cene. Rešenje problema sa Panatinaikosom neće biti lako i jednostavno, ali ako se otvori slobodno mesto, Evroliga nam je obećala da će na njega ubaciti Virtus. Uspeli smo da se vratimo u Evropu, a Evroliga nas čeka. To je sledeći korak", rekao je Masimo Zaneti na današnjoj konferenciji za medije.

Tom praznom mestu se nadao i Partizan koji je takođe poput Virtusa jurio mesto u Evroligi kroz Evrokup, ali izgleda da su Đordi Bertomeu i njegovi saradnici već presekli koga žele, a koga ne u Evroligi ako PAO ostavi prazno mesto istupanjem iz takmičenja.

Na današnoj konferenciji za medije, Zaneti je potvrdio i dolazak italijanskog reprezentativca Avudua Abasa. Krilni igrač je došao iz Breše i potpisao višegodišnji ugovor.

“Pokušavamo da napravimo tim po ukusu trenera Đorđevića i dovodimo igrače koji će moći da odgovore i na evroligaškom nivou. Prethodnih godina smo ispunjavali obećanja i pokušavali da se borimo protiv Olimpije Milano koja je na sve moguće i nemoguće načine pokušavala da nas saplete. Ako mi danas kažemo da nam se sviđa neki igrač, Olimpija Milano se već sutra pojavi da ponudi više za njega i preplati ga. Oni idu putem kojim mi nećemo. Sagorevaju mlade igrače, pogotovo italijanske. Misle da je najvažnije imati veliki budžet i kupovati igrače, a Đorđević im pokazuje da to nije tako. Ne krijem da smo razočarani što je sezona prekinuta, ali tako je kako je. Moramo da prihvatimo tu odluku. Sa druge strane, Olimpiji Milano je prekid sezone odgovarao jer su imali lošu sezonu, a najviše para su potrošili u ligi”. 

Virtusov gazda je naveo i primer...

"Mnogo mi se sviđao mladi Davide Moreti, hteo je da dođe kod nas, počeli smo pregovore i onda je uletela Olimpija Milano i dovela ga. Dali su mu platu koja je po mom mišljenju prevelika. Tamo će sada petorica ozbiljnih igrača biti ispred njega. Kada će on igrati pored svih njih? Ako bih ja doveo petoricu Teodosića, kako bi onda drugi igrači igrali?".

Pogledajte MOZZART NJUZZ, vaš prozor u svet sporta...



tagovi

Virtus Bolonja

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara