Tristan Vukčević i Deni Avdija (©AFP&Washington Wizards)
Tristan Vukčević i Deni Avdija (©AFP&Washington Wizards)

Vizardsi ozvaničili Tristana, ali im sreću nije doneo: Hjuston pregazio najgori tim NBA lige (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.03.24. | 03:58

Veći deo meča Roketsi imali i preko 20 poena prednosti, Boston surovo vlada na Istoku…

Tristan Vukčević u Evroligi nije imao naročito zapažene role – tu i tamo napadački umeo da blesne – u crno-beloj opremi, no to ga nije sprečilo da se odluči na prelazak preko bare. Takvu odluku su sa finansijske tačke gledišta pozdravili i Partizan Mozzart Bet i Real Madrid, jer će 1.200.000 dolara podeliti na ravne časti, a Vašington Vizardsi su se novim pojačanjem pohvalili pred meč sa Hjustonom.

Klub iz glavnom američkog grada ozvaničio je Tristana Vukčevića, ali im srpski košarkaš sreću nije doneo. I nije mnogo toga video od novih saigrača. Nastavio je Vašington da ide utabanom, dobrom poznatom stazom, što zasigurno ne raduje njegove navijače. Još jedanput je glatko izgubio, nije Hjuston imao značajnijih poteškoća. Prilično jednostavno je izašao na kraj sa najgorim timom NBA lige – 135:119.

Izabrane vesti

Odavno je za Vizardse ova sezona postal rekreativna. Agoniji se bliži kraj, još malo ostalo je do završetka osnovnog dela. Niko u Vašingtonu mesecima unazad ni ne pomišlja na doigravanje, ma ni na borbu za ulazak u plej-in, jer u NBA ligi nema ekipe koja jeneuspešnija. Ako je Brajan Kif zbog nečega srećan, to je što ne mora da razmišlja hoće li dobaciti do dvocifrenog broja pobeda. Ko zna, možda do poslednjeg kola I dobije bitku ‘fenjeraša’ sa Detroit Pistonskima.

Tu još i ima šta da traži, ali protiv Hjustona – nije. Veći deo meča Roketsi su imali i preko 20 poena prednosti. Poigravali su se sa rivalom i pretnja im je stizala samo sa tri strane. Prva je bio Džordan Pul, koji je sa 25 poena bio najefikasniji košarkaš Vizardsa. Preostale dve bili su Deni Avdija sa 24, odnosno Kajl Kuzma sa 23 poena. Ali, sve skupa bilo je to pretanko za ono što je nudio napadački arsenal tima Imea Udoke.

Nisu znali u Vašingtonu šta ih je snašlo kada se na koš zaletao Džejlen Grin, pa ni kada je odapinjao sa distance. Ubacio je pet trojki, došao do 37 poena i osam skokova, a raspoložen je bio i Fred Vanvlit. Dorpineo je trijumfu sa 27 poena, asistencija mu je nedostajala za dabl-dabl. Treća poluga bio je Amen Tompson sa 20 poena i deset skova, a ni ostatak tima nije podbacio. Otuda nemala razlika na semaforu.

Jednako ubedljiv kao Hjuston bio je i – Boston. Surovo vlada u Istočnoj konferenciji, nema mu ravnog. Sva je prilika da će Seltiksi sa prvog mesta u doigravanje, a tome su korak bliže posle trijumfa nad Finiksom – 127:112. Što je za Rokitse bio Džejlen Grin, to je za tim sa obale Atlantika bio Džejlen Braun. Zaustavio se na 37 poena, a u napadu je imao obilatu pomoć saigrača. Pogotovo Džejsona Tejtuma.

Jedan od najproduktivnijih igrača u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu išao je do 26 poena, Al Horford do 24 i čak šest pogođenih trojki. Finiks je imao pojedince koji su brojkama tom duu mogli da ispariraju, jer Devin Buker, Bredli Bil, Kevin Durent i Grejson Alen dali su 20 i više poena, međutim, drugopozivci su bili tanki. A, bez njihovog doprinosa Sansi nemaju šta da traže protiv strašnih Seltiksa.

NBA

Boston - Finiks 127:112

/Braun 37 - Buker 23/

Čikago - LA Klipers 111:126

/Derozan 21 - Džordž 28/

Hjuston - Vašington 135:119

/Grin 37 - Pul 25/

Milvoki - Filadelfija 114:105

/Adetokunbo 32 - Meksi 30/

Oklahoma - Dalas 126:119

/Gildžes-Aleksander 31 - Irving 36/

Portland - Njujork 93:105

/Ajton 31p, 14sk - Branson 45/



tagovi

NBA ligaVašington VizardsHjuston RoketsBoston SeltiksFiniks SansTristan Vukčević

Obaveštavaj me

NBA
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara