Dalas Mur (©Starsport)
Dalas Mur (©Starsport)

Vlade Đurović: Partizan odigrao katastrofalno, Dalas Mur je pravi skorer, ali igrač za male klubove

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.02.22. | 08:24

Iskusni košarkaški strateg kao po običaju bez dlake na jeziku

Poznat je po tome što ume da kritikuje i kad se pobeđuje, ali ume i da zadrži pozitivan stav kad svi drugi vide samo crno. Međutim, posle poraza Partizana u finalu Kupa Radivoja Koraća i prvenstveno razočaravajuće igre crno-belih, ni proslavljeni Vlade Đurović nema šta pohvalno da kaže.

Izabrane vesti

Finale me je razočaralo, od očekivanog spektakla nije bilo ništa. Katastrofalno su crno-beli odigrali, posebno domaći igrači... Trojica Amerikanca nisu uspeli da pruže jači otpor“, u glavu će Đurović u intervjuu za Večernje novosti.

Nekoliko uzroka pronalazi za ovako težak poraz ekipe Željka Obradovića. Prvi je svakako iskustvo, jer Crvena zvezda je navikla da igra u atmosferi kakvoj smo videli u Nišu, dok se crno-beli tek uče. Košarkaški mnogo interesantanije zapažanje je ipak ono Đurovićevo o tome koliko je podbacila spoljna linija crno-belih.

Pre svega plejmejkeri Dalas Mur i Aleksa Avramović. Podatak da je Zvezda upisala 10 asistencija više dovoljno govori o tome da su crveno-beli dobili organizacionu bitku.

Mur i Avramović su drugačiji tipovi košarkaša, pogotovo Amerikanac koji je pravi skorer, ali realno i igrač za male klubove. Svi su puni pohvala na njegov račun... ali on tako ne bi mogao da igra u Zvezdi ili Partizanu. Možda je Madar, koji je sada bio prekobrojan, taj ’razigravač’ na kome će da se gradi igra, ali se i tu radi o veoma mladom momku“.

S druge strane, kad priča o igraču koji je napravio ključnu prevagu Đurović u prvi plan istiće – Stefana Markovića.

Pamtim ga po odličnoj odbrani, ali ovako nikad nije šutirao i time je bio iks faktor“, završava Đurović javljanje za Novosti.



tagovi

Kup Radivoja KoraćaKK PartizanDalas MurVlade Đurović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara