Vladimir Jovanović (©MN Press)
Vladimir Jovanović (©MN Press)

Vladimir Jovanović: Raduljica odradio dobru ulogu, Adamsu je potrebno vreme da klikne

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.10.22. | 21:00

“Pokazali smo karakter, što krasi ovu ekipu. Pogledajte kako se igrala odbrana u poslednjim minutima, čak i neki igrači koji nisu stajali u defanzivnom stavu osetili su da je momenat da odigraju bolje. Imali smo problema, fale nam bekovi, morali smo da se adaptiramo na tu situaciju i dođemo do konkretnih rešenja“

Budućnost je dugo pretila, Crvena zvezda je ipak uspela da slomi otpor podgoričkog takmaca i stigne do druge pobede u Jadranskoj ligi što će dati jak vetar u leđa ekipi pred susret sa Panatinaikosom u četvrtak na parketu dvorane Aleksandar Nikolić.

Trener crveno-belih Vladimir Jovanović istakao je važnost pobede u situaciji kada je ekipa igrala bez trojice bekova - Nemanje Nedovića, Stefana Markovića i Ognjena Dobrića.

Izabrane vesti

“Čestitam igračima na pobedi i velikom požrtvovanju, s obzirom da smo utakmicu odigrali bez trojice jako važnih igrača na pozicijama jedan i dva. To se i osetilo kroz igru, neku našu nesigurnost i pad u energiji. Jako su nam nedostajli Nedović, Dobrić i Marković. Pokazali smo karakter i nismo se predali. Kada su oni napravili veliku seriju u drugom poluvremenu i okrenuli rezultat odigrali smo našu najbolju odbranu, agresivno na lopti, onako kako svaki put treba da igramo“, jasan je Vladimir Jovanović. “Zasluženo smo pobedili. Kontrolisali smo skok, izgubljene lopte u prvom poluvremenu... Sada nam ostaje ovo malo vremena da se oporavimo i spremimo za sledeću utakmicu“.

Četvrtak, 19.00: (1,60) Crvena zvezda (14,5) Panatinaikos (2,55)

U dahu je nastavio...

“Pokazali smo karakter, što krasi ovu ekipu. Pogledajte kako se igrala odbrana u poslednjim minutima, čak i neki igrači koji nisu stajali u defanzivnom stavu osetili su da je momenat da odigraju bolje. Imali smo problema, fale nam bekovi, morali smo da se adaptiramo na tu situaciju i dođemo do konkretnih rešenja“.

Miroslav Raduljica ostavio je dobar učinak na debiju za Zvezdu...

“Osetili smo da ćemo da imamo prednost u nekim segmentima ako igramo na Miroslava, on je odlično iskoristio situaciju, napunio ih faulovima, šutirao osam slobodnih bacanja, to je bila njegova uloga večeras“.

Džejlen Adams i dalje traži pravu formu...

“Nebrojano puta sam rekao. Vidimo svi da mu je potrebno vreme da se adaptira, da klikne, kako bi mogao da pruži sve ono što može. Kada će to biti – ne znam. Nadam se da će biti što pre. On ima kvalitet, takođe adaptacija na ovaj stil košarke zahteva vreme“.

Kakva je situacija sa Nemanjom Nedovićem i Ognjenom Dobrićem?

“Ide nabolje sve, nadam se da su uskoro na terenu. U ovom trenutku ne mogu da dam neku preciznu informaciju“.

Crvena zvezda je prve dve utakmice nove sezone odigrala sa dvojicom centara, da li će to biti opredeljenje i za nastavak sezone?

“Za ovu utakmicu smo napravili takve odluke. Kao i za meč sa Efesom i mislim da su stvari dobro funkcionisale. Kada bude bilo potrebe da igramo sa nižom petorkom, promenićemo sistem, a možda budemo iznenadili pa budemo igrali sa trojicom visokih“.


tagovi

Vladimir JovanovićKK Crvena zvezdaABA ligaJadranska ligaMiroslav RaduljicaDžejlen AdamsNemanja Nedović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara