Detalj iz Spensa (©ABA 2 liga / KK Vojvodina)
Detalj iz Spensa (©ABA 2 liga / KK Vojvodina)

Vojvodina prvi finalista ABA 2 kvalifikacija: Džonson ponovo dominantan, šestorica dvocifrenih

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.09.23. | 19:58

Tim iz Novog Sada čeka pobednika duela Ilirija - Bosna

Odlukom Skupštine ABA lige da se putem kvalifikacija odredi poslednji učesnik ABA 2 lige za takmičarsku 2023/24 napravljen je kompromis kako nijedna strana ne bi bila oštećena, odnosno kako bi teren bio jedino merilo toga ko zaslužuje da se nađe u drugoligaškom regionalnom društvu. Vojvodina je napravila prvi korak ka povratku u isto pošto je u polufinalnom dvomeču i drugi put nadigrala Sparse. Ovog puta rezultatom 94:77 (26:13, 23:22, 23:26, 22:16), odnosno ukupno 191:158.

Baš kao i u prvom okršaju najbolji igrač Vojvodine bio je Tajrel Džonson. Krilni centar rodom iz Atlante ponovo je bio dominantna figura u oba reketa, pre svega u odrađivanju defanzivnih poslova, što mu je dalo i prostora da uradi dobar posao i u napadu. Susret je završio sa 13 poena i šest skokova, po dve ukradene i blokirane lopte, te jednom asistencijom.

Izabrane vesti

Najefikasniji je bio Boško Bumbić sa 17 poena, na šta je dopisao četiri dodavanja i tri “krađe“, dok je Vasilije Vučetić bio nadomak dabl-dabla sa 11 poena i devet skokova, od čega tri u napadu. Petar Rakićević je imao 13 poena i pet skokova, a ukupno su šestorica igrača novosadskog tima imali dvocifren učinak. Kod gostiju Markiz Mur je ubacio 18 poena, uz šest skokova i pet izgubljenih poseda, a Markiz Godvin imao je 16 poena.

Košarkaši Miloša Isakov Kovačevića dominirali su od samog početka utakmice i već posle šest minuta na semaforu je pisalo 20:6, što im je dalo određeni komoditet za nastavak susreta u kojem se domaćin mahom držao na dvocifrenoj razlici. Poslednji nalet Sparsa Vojvodina je odbila sredinom treće deonice, kada su gosti prišli na samo šest poena zaostatka (50:56). Reakcija domaćeg sastava bila je odlična, pošto je serijom 13:4 za manje od tri minuta otišao na 69:54 posle čega se pobeda i pre sve prolaz više nisu ni dovodili u pitanje. Pogotovo jer je iz prvog susreta već postojala ozbiljna zaliha.

Vojvodina sada čeka boljeg iz duela Bosne i Ilirije. Prvi duel je pripao Bosni sa 83:81, a revanš se igra u utorak od 18 časova na parketu Male dvorane Tivoli.


tagovi

KK VojvodinaTajrel DžonsonOKK SparsABA 2 liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara