Detalj sa utakmice (©AFP)
Detalj sa utakmice (©AFP)

Voriorsi se revanširali u Los Anđelesu, Kuminga opet dominantan, Lejkersi dižu kvalitet napada

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.10.23. | 08:59

Trijumf gostiju iz San Franciska u nekadašnjem Stejpls centru

Nastavlja se zagrevanje za početak NBA lige, a posle malog šoua Viktora Vembanjame protiv Majamija za koji nije nastupao Nikola Jović, sve oči bile su uprte ka novom susretu Los Anđeles Lejkersa i Golden Stejta.

Voriorsi su se revanširali u velikom rivalu posle drame rezultatom 129:125 (32:37, 31:33, 37:30, 29:25) i bolje reakcije u drugom poluvremenu, te dobrih rola Džonatana Kuminge i Stefa Karija.

Izabrane vesti

Vrhunac susreta došao je u poslednjem minutu. Na 46 sekundi pre isteka vreme i pri vođstvu Lejkersa rezultatom 125:124, Trejs Džekson Dejvis realizovao je napad i vratio prednost gostima, a posle greške jezerdžija usledila je kazna u vidu Kuminginih pogodaka sa penala. Lejkersi nisu uspeli lepo da organizuju ni napad za izjednačenje i to je bilo to.

Vredi istaći da najveće zvezde dva tima nisu bile na parketu u momentima kada se odlučivao pobednik. Stef Kari je u pobedničkom sastavu ubacio 18 poena (5/8 iz igre, 2/4 za tri), uz tri skoka, četiri asistencije, te po jednu blokiranu, ukradenu i izgubljenu loptu za 20 minuta. Igrač susreta ipak je bio Džonatan Kuminga sa 26 poena (9/12 iz igre, 3/5 za tri), te po tri uhvaćene i podeljene lopte, kao i dve “krađe“ za 27 minuta. Mladi krilni košarkaš je donekle opet ukrao šou, pošto je ponovo ostavio snažan utisak. Podsetimo, on je i prvi duel ovih rivala završio sa odličnim učinkom i deluje da koristi minute u predsezoni da se još više nametne Stivu Keru. Dario Šarić imao je solidno veče sa devet poena, pet skokova, tri asistencije i dve ukradene lopte. 

Meč je ponovo imao jak naboj, a posebno je u oko zapalo to što su jedni i drugi bili dobro raspoloženi u šutu sa distance. Gosti su pogodili 17, domaćin jednu trojku manje uz vrlo dobre procente, više od 40 odsto.

Lejkersi uprkos porazu mogu da budu zadovoljni viđenim. Trener Darvin Hem kontrolisao je minute svojih startera, Lebron Džejms se posle vođstva Lejkersa od sedam poena na poluvremenu presvukao u civilnu garderobu, pa je bilo jasno da će veći prostor dobiti rezervisti. Uostalom, Lejkersi na raspolaganju nisu imali Gejba Vinsenta, Džareda Vanderbilta i Kema Rediša. I pored toga svih pet startera imalo je dvocifren učinak.

U njihovom odsustvu iskočio je Torijan Prins sa 17 poena i samo jednim promašajem za tri (4/5). Trener Hem je posle utakmice bio upitan da li je Prins poslednji član startne petorke, ali na to nije želeo da odgovori, mada je pohvalio njegovu igračku svestranost. Ostin Rivs je ponovo odigrao vrlo dobro sa 16 poena, dok su Entoni Dejvis i Kristijan Vud ubacili po 13, a Dianđelo Rasel 12 poena uz šest asistencija.



tagovi

Stef KariGolden Stejt VoriorsLos Anđeles LejkersNBA ligaDžonatan KumingaTorijan Prins

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara