""
""

Teo, prijatelju, mnogo nedostaješ Srbiji

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.09.17. | 10:21

"Biće jako važna i velika utakmica protiv Srbije. Ali, dobro je što neće biti toliko navijača kao protiv Turske", kaže Andrej Voroncevič

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Istanbula)

Izabrane vesti

Izvukla je Rusija vrednu pobedu u grotlu Ulker Sprot Arene u okršaju protiv Turske, čime je sebi olakšala put do samog vrha tabele Grupe D, ili bar do druge pozicije na kraju prve faze Evrobasketa. Odmah posle utakmice bilo je osetno veliko olakšanje kod ruskih košarkaša zbog ispunjenog cilja, a isto nije krio ni iskusni krilni centar Andrej Voroncevič. 

Bez oklevanja šuter moskovskog CSKA poručio je da se sada - lakše diše.
„Nije lako igrati kada su oko vas ovako bučni turski navijači. Pritom, Džedi Osman je odigrao izuzetan meč i postigao 28 poena. Igrali su dugo presing na nama, nekoliko puta nas zbunili. Mislim da smo imali preko 15 izgubljenih lopti (tačno 22 prim. aut). Bila je jako teška utakmica, ali pokazali smo karakter. Zahvalan sam navijačima što su nas podržali“, jasan je Voroncevič.

MOZZART KVOTE
Rusija - Srbija

U subotu popodne (RTS, 16.00) koplja će na parketu Ulker Arene ukrstiti srpski i ruski košarkaši.
„Biće jako važna i velika utakmica protiv Srbije. Ali, dobro je što neće biti toliko navijača kao protiv Turske. Srbija je odigrala jako dobro protiv Letonije. Mi smo pogledali utakmicu i odmah je izanalizirali. Sada moramo da uradimo isto sa našom igrom, kako bismo ispravili sve greške i odigrali značajno bolje“.

Kako zaustaviti Rusiju? Dva su rešenja - Šved ili reket

Iako je i sam svestan da bi Srbija bila jača da je Miloš Teodosić u timu, Voroncevič nije oklevao da iznese da Teo nedostaje Srbiji i poželeo mu da se brzo vrati na parket.
„Veliki je gubitak za Srbiju što ga nema na turniru. On je njihov kapiten, njihov vođa. Ne mogu da kažem da Srbija bez njega igra lošije, ali situacija zahteva da se ceo tim skupi kako bi se nadoknadio njegov izostanak. Mom prijatelju Teu želim mnogo zdravlja i sreće u Los Anđeles Klipersima“.

(FOTO: Fiba.basketball)


tagovi

Miloš Teodosićkošarkaška reprezentacija Srbijekošarkaška reprezentacija RusijeAndrej Voroncevič

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara