Košarkaši Vojvodine posle trijumfa (©KSS)
Košarkaši Vojvodine posle trijumfa (©KSS)

Voša u uzlaznoj putanji od ABA 2 kvalifikacija, sad pokazuje kvalitet dostojan ABA lige

Vreme čitanja: 5min | pet. 16.02.24. | 12:17

“Dati Megi 100 poena nije mala stvar. Iskreno, nismo se na to pripremali i da vam kažem, pripremali smo se na utakmicu sa manjim brojem poena, što bi nama išlo u korist. Pokazali smo i mi da i te kako možemo da poentiramo u velikom broju“, rekao je Petar Rakićević

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Niša)

Pobeda Vojvodine nad Megom iznenadila je verovatno samo one koji su prvi put ove godine pogledali šta radi i kako igra ekipa iz Novog Sada. Možda je veće iznenađenje od toga 100 ubačenih poena članu Jadranske lige i vođstvo od 27 poena već u drugoj četvrtini (52:25), ali sve van toga teško da može da se podvede kao senzacija.

Izabrane vesti

Vojvodina je pokazala kvalitet dostojan ABA lige, kojoj prvi čovek kluba Željko Rebrača naginje. Sve u svoje vreme. Kada je proslavljeni reprezentativac stigao na čelo kluba, postavio je petogodišnji plan po kojem bi Vojvodina postala učesnik najvišeg ranga regionalnog takmičenja i klub koji proizvodi mlade igrače za najveće timove u Srbiji i nekadašnjoj Jugoslaviji.

Već u drugoj godini Rebračinog predsednikovanja Vojvodina se nalazi na dobrom putu da ozbiljno napadne plasman u ABA ligu, a trijumf nad Megom samo je potvrda visokih ambicija.

21.00: (1,85) Vojvodina (hendikep 16,5 poena) Partizan Mozzart Bet (1,85)

Za tim iz Srpske Atine važnu tačku daljeg razvoja predstavljale su kvalifikacije za ABA 2 ligu. Početna pozicija tima letos nije bila dobra, zbog nagomilanih dugovanja je budžet čak morao i da se smanji u odnosu na predviđenu sumu, otišao je i najbolji igrač Dušan Beslać, pa se sa značajno skromnijim timom od sadašnjeg ušlo u razigravanje za poslednju ABA 2 ulaznicu. Vojvodina je i pored svega turnir odigrala dominantno i zaslužila prolaz među regionalne “drugoligaše“, što je automatski podiglo i klupske ambicije.

Uložena su veća finansijska sredstva, klub je dobio i generalnog sponzora, pa je moglo lakše da se diše. Ubrzo su u Novi Sad stigla zvučna pojačanja, od najboljeg strelca protiv Mege Luke Ašćerića, preko kvalitetnog centra sa ozbiljnim iskustvom Zorana Nikolića, do nekadašnjeg člana Klivlend Kavalirsa Džareda Kaningema.

Vojvodina je trenutno prva u KLS i među tri ekipe ABA 2 lige, a posle velikog skalpa u Nišu svima je jasno zašto je ova ekipa toliko ambiciozna.

Posle trijumfa, za Mozzart Sport su govorili Džared Kaningem i Petar Rakićević. Amerikanac je pobedi nad Megom učestvovao sa 11 poena, dva skoka i jednom asistencijom, a poseban doprinos dao je u odbrani gde je sredinom druge četvrtine vezao tri ukradene lopte, u momentima kada je Vojvodina hvatala zalet ka maksimalnoj razlici od 27 poena (52:25).

“Sjajan timski meč za nas. Stručni štab je uradio veliki posao sa skautingom i pripremom utakmice, svi su izašli na parket i igrali jako, znali smo da je ovo jedna utakmica i da, ako izgubiš, ideš kući“, rekao je Kaningem za Mozzart Sport i nastavio:

“Igrali smo protiv jednog od najboljih timova u regionu, to nas čeka i u polufinalu, zato jedva čekamo da izađemo na parket“.

Nekadašnji NBA košarkaš ističe da je cilj Vojvodine bio da od početka parira Megi u brojnim aspektima.

“Pre svega da odgovorimo protivniku intenzitetom, da igramo čvrsto u kontaktu i to prenesemo na odbranu. Sam meč je bio jako zanimljiv, vidi se snaga Mege, to mogu slobodno da kažem. Igrala je bolje utakmice od one protiv nas, ali mi smo izašli sa čvršćim stavom na parket i igrali u istom ritmu od početka do kraja. Sada se svi osećamo super, cilj nam je bio da dođemo do polufinala. Idemo utakmicu po utakmicu, Partizan je odličan tim i gledali smo neke njegove utakmice. Fokus nam je ipak na našoj igri, kako da mi budemo dobri na parketu i pokažemo najbolje lice. Neophodni su isti intenzitet i zalaganje“.

Skoro tri meseca prošla su od dolaska američkog internacionalca u Vojvodinu i Novi Sad, dovoljno vremena da se govori o dosadašnjim utiscima.

“Iskreno, bilo mi je super dosad. Novi Sad je izuzetno lep, veliki grad, drugi najveći u Srbiji posle Beograda. Živim u samom centru grada, idem peške na treninge i srećem dosta ljudi. Svi su prema meni bili ljubazni i otvoreni, saigrači mi mnogo pomažu u svemu. Zato i mogu da kažem da mi je mnogo lepo ovde“.

Sa trenerom Milošem Isakov Kovačevićem ima odličnu saradnju, mada je interesantno reći da je Džared Kaningem samo dve godine mlađi od svog šefa.

“Miloš je sjajan. Izvlači najbolje iz nas. Dajemo sve od sebe zbog njega, a i on radi sjajan posao u radu sa nama“.

Jedan od najboljih igrača Vojvodine Petar Rakićević ne krije da je i njega malo iznenadilo kako se utakmica protiv Mege odvijala. Kao neko ko ima gotovo četvorogodišnje iskustvo u timu, zna dobro šta je sve klub prošao da bi došao u sadašnju poziciju.

“Dati Megi 100 poena nije mala stvar. Iskreno, nismo se na to pripremali i da vam kažem, pripremali smo se na utakmicu sa manjim brojem poena, što bi nama išlo u korist. Pokazali smo i mi da i te kako možemo da poentiramo u velikom broju“, izjavio je Rakićević za Mozzart Sport i zatim ističe:

“Naš stručni štab radi odličan posao. Znali smo kako igraju, šta rade, koje akcije koriste... U prvom poluvremenu smo baš nametnuli svoj ritam i tako Megi dosta otežali da igra u napadu. Nama se otvorilo, utakmica je za nas išla sjajno... Ipak, svakog trenutka smo se pribojavali da oni mogu da se vrate, ali smo držali sve pod kontrolom, kada se sve uzme u obzir“.

Vojvodina je i na trećem frontu ostavila sjajan utisak, zadovoljila ukuse košarkaških poklonika u Srbiji i nagovestila da bi ovo mogla da bude sezona za pamćenje.

“Zato smo i hteli da dođemo u Niš. Imali smo veliku želju da se kvalifikujemo za Kup, da dođemo i da se izmerimo sa nekom ekipom iz ABA lige, da vidimo gde smo i šta smo. Nadam se da će ova pobeda mnogo da nam znači za nastavak sezone. Pripremamo se za finiš ABA 2 lige, da probamo da napadnemo plasman u viši rang“.

Košarkaši Vojvodine su znali da proslave veliku pobedu, iz svlačionice se začula muzika.

“Tako se kod nas uvek slavi pobeda, imamo fenomenalan timski odnos i duh, odnos među igračima i sa stručnim štabom je izuzetan. Stvarno sam prezadovoljan momcima i svima u klubu“, završava Rakićević.

MOZZART KUP RADIVOJA KORAĆA

ČETVRTFINALA

Sreda, 14. februar

Č1 - Borac Mozzart - Čačak 94 64:73

/Segu 21 - Grojić 20/

Č2 - Crvena zvezda - FMP Železnik 80:75

/Nedović 20 - Kuzmić 18/

Četvrtak, 15. februar

Č3, Mega - Vojvodina 92:100

/Plavšić 21 - Ašćerić 22/

Č4, Partizan Mozzart Bet - Hercegovac Gajdobra 92:67

/Vukčević 15 - Dimić 14/

POLUFINALA

Petak, 16. februar

P1, 17.00: (1,85) Čačak 94 (hendikep 26,5 poena) Crvena zvezda (1,85)

P2, 21.00: (1,85) Vojvodina (hendikep 16,5 poena) Partizan Mozzart Bet (1,85)

FINALE

Subota, 17. februar

21.00: Pobednik polufinala 1 - Pobednik polufinala 2


tagovi

KK VojvodinaMiloš Isakov KovačevićDžared KaningemPetar RakićevićMozzart Kup Radivoja KoraćaKup Radivoja KoraćaKup Radivoja Koraća 2024.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara