Džejlen Barford (©VTB)
Džejlen Barford (©VTB)

VTB Superkup: Drama u sudaru Zenita i Lokomotive, Barford u finišu doneo pobedu ekipi Aleksandra Sekulića

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.09.22. | 18:15

Sastav iz Krasnodara slavio poenima američkog košarkaša u poslednjim sekundama

Posle ubedljivog poraza od Partizana prvog dana VTB Superkupa (70:92), košarkaši Lokomotive su se sastali sa Zenitom. Posle 40 minuta velike borbe, četa Aleksandra Sekulića došla je do trijumfa u poslednjim sekundama. Pobedonosne pobene postigao je Amerikanac Džejlen Barford na sedam sekundi do kraja, pošto na drugoj strani nije uspeo da mu odgovori Kajleb Homsli koji je promašio šut van linije 6,75 za pobedu - 74:73.

Susret je sa tribina pažljivo pratio trener Partizana Željko Obradović u društvu sportskog direktora crno-belih Zorana Savića. Lokomotiva je oslabljena ušla u duel, pošto je tokom susreta sa Partizanom iskusni srpski košarkaš Ivan Paunić dobio udarac u leđa, pa je po preporuci lekara ostao u hotelu.

Izabrane vesti

Barford je bio junak pobede tima iz Krasnodara, ali nije bio i najefikasniji u svojoj ekipi. Amerikanac je zaključno sa pobedonosnim polaganjem postigao 16 poena, a tri više ubacio je Aleksandr Ščerbenjev. Mladi ruski košarkaš je izvanredno šutirao (3/4 za dva i 3/6 za tri), a da je bio veoma angažovan u odbrani govori i podatak da je upisao čak sedam ukradenih lopti. Njih su ispratili Dmitri Uzinski i Andrej Martjuk sa po 13 poena.

U poraženom sastavu "tragičar" Homsli je ubacio 18 poena, ali je promašio čak 11 šuteva iz igre (6/17). Dvocifren je bio još Tomas Vimbuš, dok su po osam poena dodali Džo Tomason i Ričard Solomon koji je upisao i 11 skokova.

Videlo se u prvoj deonici da nas čeka tvrd meč. Na vođstvo Lokomotive od 10:4, Zenit je odgovorio sa 7:0, da bi na odmor otišao sa pola koša viška. Četa Ćavija Paskvala je u nastavku dodala gas, vrlo brzo stigla do dvocifrenog sucifit, ali je Sekulićeva ekipe pravovremeno odreagovala i svela zaostatak na samo dva poena.

Zenit je na odmor otišao sa četiri poena viška, ali je to očas ispustio početkom treće četvrtine. Preuzeli su Lokosi kontrolu, ali nisu uspevali da se odlepe, pa su poslednji kvartal dočekali sa samo tri poena prednosti. Bili su uporno u prednosti i tokom poslednjeg kvartala - sve do poslednjih trenutaka.

Homsli je polaganjen na 29 sekundi do isteka vremena preokrenuo rezultat i doneo ekipi iz Sankt Peterburga prvu prednost još od početka treće deonice. Nije to slomilo Lokomotivu, Barford je pogodio posle tajm-auta na sedam sekundi do kraja, da bi potom Homsli promašio trojku sa zvukom sirene za pobedu.

22. septembar

CSKA – UNIKS 76:71

Partizan – Lokomotiva Kubanj 92:70

23. septembar

Zenit – Lokomotiva 73:74

19.00 CSKA – Mega

24. septembar

16.00 UNIKS – Mega

18.30 Zenit – Partizan

25. septembar

13.00 – meč za 5. mesto

16.00 – meč za 3. mesto

19.30 – finale


tagovi

VTB ligaVTB SuperkupKK ZenitKK Lokomotiva KubanjKejleb HomsliAleksandar SekulićĆavi Paskval

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara