Detalj sa utakmice Partizana i Zenita (© VTB liga)
Detalj sa utakmice Partizana i Zenita (© VTB liga)

VTB Superkup: Partizan za treće mesto protiv Uniksa, Mega želi prvu pobedu u Moskvi

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.09.22. | 08:52

Izostao željeni okršaj crno-belih protiv CSKA u finalu pripremnog turnira u Moskvi

/Od izveštača Mozzart Sporta iz Moskve/

Došli smo do finalnog dana VTB Superkupa. Prvog koji ima internacionalni karakter, a za to su se pobrinuli Mega i Partizan. Srpski predstavnici su bili glavna atrakcija u Moskvi. Mega je sa mladom ekipom i novin trenerom pokazala zube, ali ovo je bila škola za klub koji će se protiv Lokomotive boriti za peto mesto. Sa druge strane izostao je željeni okršaj u finalu između Partizana i CSKA. Umesto toga gledaćemo derbi CSKA-Zenit.

Izabrane vesti

Naime Partizan je imao otvorena vrata ka finalu. Protiv Zenita su mogli crno-beli da izgube i do 11 poena razlike. Međutim, crna serija u drugom poluvremenu je bila ključna. Iako je Partizan pokazao dosta toga dobrog u Moskvi, ostaje utisak da su oscilacije i dalje problem broj jedan pred početak sezone.

Upravo nekoliko loših minuta je Zenit iskoristio da napravi ogromnu seriju 16:0 kojom su slomili otpor Partizana i na kraju ubedljivo slavili iako ništa nije nagoveštavalo takav ishod poslebno u prvom poluvremenu kada je tim Željka Obradovića igrao sjajno u napadu.

"Odigrali smo dobro u prvom poluvremenu na oba kraja terena. Imali smo kikseve iz kojih su oni dali preko 20 slobodnih bacanja. Zatim smo taj pad u igri. Ne znam iz kog razloga. Napravili su seriju, to ne sme da nam se dešava, ali bolje da se desi sada nego kada sezona počne. Neka nam bude za nauk", rekao je Danilo Anđušić.


Naredni protivnik u Moskvi je Uniks koji možda više nema Marija Hezonju u svom sastavu, ali i dalje je to vrlo jaka ekipa, a na klupi i dalje komanduje Velimir Perasović.

Podsetimo da na ovom turniru Željko Obradović ne računa na Aleksu Avramovića, Alena Smailagića i Dantea Egzuma. Svi su u Beogradu gde se oporavljaju od povrede. Ostatak tima je dobija šansu na parketu da pokaže šta od njih može da se očekuje kada sezona u ABA ligi počne, a posle toga i u Evroligi.

Mega sa druge strane takođe može da izvuče pozitivne note iako su upisana dva poraza. Novi trener Marko Barać je takođe ukazao šansu svim momcima koji su imali vrlo dobrih perioda protiv znatno jačih i iskusniji timova.

Sada im ostaje da se pokažu protiv Lokomotive.

Što se tiče finala. Rusi će moći ponovo da uživaju u okršaju velikih rivala. Sa jedne strane Zenit, aktuelni šampion VTB lige, a sa druge CSKA sa Nikolom Milutinovim i Dejanom Davidovcem na parketu. Sjajni centar je već pokazao da će biti udarna igla kod novog trenera Emila Rajkovića, dok se Dejan Davidovac navikava na novo okruženje pošto mu je Moskva prvi inostrani angažman posle dugogodišnje uspešne i trofejne epizode u dresu Crvene zvezde.

VTB Superkup

22. septembar

CSKA – UNIKS 76:71

Partizan – Lokomotiva Kubanj 92:70

23. septembar

Zenit - Lokomotiva 73:74

CSKA - Mega 101:76

24. septembar

UNIKS - Mega 78:69

Zenit - Partizan 81:65

25. septembar

13.00 – Lokomotiva - Mega

16.00 – Partizan - Uniks

19.30 – Zenit - CSKA


tagovi

KK PartizanKK MegaVTB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara