(FIBA)
(FIBA)

Vučević kao u Čikagu, Crna Gora otvorila vrata narednog kola

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.08.23. | 12:34

Mundobasket: Prva zvezda Sokolova postigla 27 poena u pobedi nad Meksikom

Pre četiri godine samo jedna jedina pobeda i to nad „moćnim“ Japanom, a sad već na početku takmičenja slavlje koje nagoveštava plasmana Crne Gore u narednu fazu takmičenja. Po svemu očekivana i ona koja se podrazumevala kako bi sastav Boška Radovića lakše pristupio narednim susretima u Grupi D, jer je u Pasaju bio bolji od nedoraslog Meksika – 91:71.

Samo tokom prve deonice, Crnogorci su se mučili, ali se oslanjanjem na šut sa distance i uticaj prve zvezde ostatak meča držali pod kontrolom i uposali prvenac na Mundobasketu 2023. Za njega je bio zaslužan visok procenat realizacije za tri poena i spremnost Nikole Vučevića da povuče tim napred.

Izabrane vesti

---------------------

Pokaži da si najbolji među najboljima, prati Mundobasket i rešavaj dnevne zadatke.

---------------------


Sokolovi su van linije 6,75 ubacili 14 lopti iz 31 pokušaja. Od toga je tri pogodio as Čikaga (iz tri šutnute), koji se i na ostalim delovima terena pozicionirao kao dominantan faktor. Ubacio je 27 poena, uz deset skokova, a posebno impresivan je bio u prvom poluvremenu u kome je šutirao šest od osam iz igre i brojao do 15. U nastavku još 12, uključujući i trojki na 1:43 pre kraja kojim je definitivno slomio otpor Latinosa, prikazavši partiju nalik onima u dresu Bulsa u NBA ligi. U međuvremenu je mogao da se uveri kako ima dovoljno kvalitetne saradnike, u liku Nikole Ivanovića (14, tri trojke), te Kendrika Perija (16). Novajlija Crvene zvede, Marko Simonović ubacio je pet poena (jedna trojka).

Čak 14 trojki je pogodila Crne Gora i krajnjih 91:71 je ujedno i najveća prednost koju je imala nad Meksikancima, uz napomenu da je vodila između deset i 16 razlike veći deo drugog poluvremena, s tim da je rival uspeo da se spusti na minus sedam u jednom trenutku.

Nedovoljno da bi ugrozi Radovićev sastav, iako je Pako Krus ubacio 16, a Džošua Ibara 13 poena.

MUNDOBASKET 2023

Grupe D

Prvo kolo

Crna Gora - Meksiko 91:71

14:30 Egipat - Litvanija



tagovi

Nikola Vučevićkošarkaška reprezentacija Crne GoreMundobasketMundobasket 2023Nikola Ivanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara