Luka Dončić (©Star Sport)
Luka Dončić (©Star Sport)

Za Dončića je ova igra šala, monstruozni tripl-dabl u pobedi nad Crnom Gorom

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.08.23. | 21:48

Mihailović ubacio šest trojki, lopta nije slušala Vučevića

Posle dva poraza od Grčke i šoka zbog teške povrede Vlatka Čančara kome je stradao prednji ukršteni ligament kolena, Slovenija je ostvarila novi trijumf u pripremama za Mundobasket.

Pred više od 11.000 gledalaca u Stožicama, Slovenci su nošeni novim monstruoznim tripl-dablom Luke Dončića savladali Crnu Goru sa 104:100 (32:22, 23:31, 26:20, 23:27), mada su svetla pozornice bila potpuno usmerena ka najboljem igraču Dalasa.

Izabrane vesti

Ponovo je Dončić žario i palio na terenu i zabeležio čak 34 poena (11/21 iz igre, 4/11 za tri), 14 asistencija i 13 skokova za skoro 33 minuta. Uz još jednu ukradenu loptu i 11 iznuđenih faulova, završio je susret sa indeksom 43. Već posle prvog poluvremena imao je 21 poen, a u dobrom raspoloženju nastavio je i dalje da zatrpava koš gostiju.

Prve minute za Slovence u pripremnim utakmicama zabeležio je Majk Tobi, koji se sa Džordanom Morganom bori za jedno slobodno mesto namenjeno naturalizovanim igračima. Morgan je imao deset, a Jaka Blažič osam poena. Važnu ulogu imao je Klemen Prepelič sa 17 poena i četiri vezana slobodna bacanja u odlučujućim sekundama utakmice.

Kod Crne Gore Vladimir Mihailović je šuterski eksplodirao, ubacio je 26 poena uz šest trojki iz osam pokušaja! Nikola Vučević nije imao veče u napadu iako je ubacio 11 poena, pošto je iz igre šutirao samo 3/12. Skupio je još 14 skokova i šest dodavanja.

Na ulazu u poslednja tri minuta utakmice na semaforu je stajalo 90:90. Dončić je povezao četiri poena, uz trojku i jedno slobodno bacanje, a zatim i podelio asistenciju za Blažiča čija je trojka donela 97:92. Crnogorci su uspeli da se vrate, ali su im sudbinu odredili Dončić trojkom, te Prepelič sa crte.

Inače, Crna Gora je bila “zamenski” rival Sloveniji pošto je prvobitno bilo planirano da to bude Hrvatska. Ali, oni su otkazali dolazak u Ljubljanu i Crna Gora je to iskoristila za još jednu jaku proveru.


tagovi

Luka Dončićkošarkaška reprezentacija Slovenijekošarkaška reprezentacija Crne GoreVladimir MihailovićNikola VučevićKlemen Prepelič

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara