Za istoriju grčke košarke: Mustafa Fal kao Nikola Jokić

Vreme čitanja: 1min | ned. 05.11.23. | 21:53

Tripl-dabl kršnog centra Olimpijakosa...

Koašrkaši Olimpijakosa slavili su na gostovanju PAOK-u u 5. kolu grčkog šampionata (77:63), a utakmicu je u potpunosti obeležio gorostasni francuski centar Mustafa Fal. U odsustvu našeg Nikole Milutinova, 31-godišnja zvezda pirejskih crveno-belih zasijala možda i najsjajnije u karijeri.

U Fala kao da je na momenat ušao duh Nikole Jokića. Za 35 minuta na parketu solunske hale uspeo je da zabeleži tripl-dabl učinak, tek deveti u celoj istoriji grčke košarke. Francuz je postigao 10 poeba, uhvatio isto toliko lopti i podelio 11 asistencija. Iz igre nije promašio nijednom (4/4), sa penala je imao 2/5.

Izabrane vesti

Jorgos Barcokas nije mogao da računa na Milutinova zbog povrede, a na put nisu krenuli ni Luk Sikma, odnosno Šakil Mekisik. Bez obzira na ove izostanke Olimpijakos nije imao velikih problema sa crno-belima.

Kostas Papanikolau zabeležio je 17 poena (7/9) iz igre, a sledio ga je Najdžel Vilijams Gos sa 16 koševa. Kod domaćina najbolji je bio Litvanac Laurinas Beliauskas koji je brojao do 20. Dcocifren je bio samo još Islanđanin Fridrikson.

Olimpijakos za četiri dana igra protiv Baskonije u Evroligi. Crvena zvezda u Atini gostuje sredinom novembra...


tagovi

Mustafa FalKK Olimpijakos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara