Aleksej Pokuševski (AFP)
Aleksej Pokuševski (AFP)

Zabava je tamo gde je Dža Morant, Pokuševski kao Jokić, s jednog na drugi kraj (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.03.22. | 04:53

Nema dosade kada igra prva zvezda Memfisa, srpski košarkaš upisao 13 poena, sedam skokova i četiri asistencije, ali Milvoki uništio Oklahomu

Ako Nikola Jokić prednjači u trci za MVP-ja NBA lige, onda je Dža Morant vodeći u imaginarnom takmičenju za najzabavnijeg igrača u najmoćnijoj košarkaškoj ligi planete. Kada bi postojao takav poredak, zvezda Memfisa ne bi imala konkurenciju.

Pre nešto više od nedelju dana ubacio je 52 poena San Antoniju, a večeras iako nije dobacio do polovine pomenutog učinka, nije propustio priliku da razgali i dovede u trans publiku u Fedeks forumu - trojkom maltene sa centra igrališta i spektakularnim zakucavanjima doveo je temperaturu do tačke usijanja, a njegov Memfis je u meču bez rezultatske neizvesnosti uništio Nju Orleans - 132:111.

Izabrane vesti

Dža ove sezone beleži neverovatne brojke, daleko ubedljivije u odnosu na prethodnu kada je recimo prosečno ubacivao 19,1 poen po utakmici. Sada mu je srednja vrednost ubačenih koševa 27,6 po meču, dok beleži i 5,8 skokova, odnosno 6,6 asistencija. Večeras je duel protiv Pelikansa okončao kao prvi strelac ekipe sa 24 poena, a mogao je da se pohvali i sa po osam asistencija i uhvaćenih lopti.

Još jednom je bio najenergičniji igrač na terenu, te mu ni prednost njegovog tima od preko 30 poena u pojedinim trenucima nije smetala da odsprinta sa jedne na drugu stranu terena kako bi akciju završio spektakularnim alij-up zakucavanjem. Koliko su domaćini igrali brzo i trkački, pokazuje i detalj da su večeras oborili rekord franšize sa 42 poena iz kontra naprada.

Istovremeno, Oklahoma nije imala nikakve šanse kao domaćin Milvokiju koji ju je pregazio sa 115:142 uz čak 39 poena Janisa Adetokunba (po sedam skokova i asistencija). Kod Tandera, u čijim redovima je najefikasniji bio Šej Gildžs-Aleksander (33 poena), Aleksej Pokuševski je nastavio da puni sve tri najbitnije statističke kategorije.

Srpski košarkaš je treći put zaredom okončao meč sa dvocifrenim poenterskim učinkom. Nakon dva puta po 12 poena protiv Minesote i Jute, večeras je imao 13 uz sedam skokova i četiri asistencije. Neke su bile u stilu Nikole Jokića, sa jednog na drugi kraj terena.

Šesti put u poslednjih osam nastupa, 213 centrimetara visoki košarkaš iz Beograda imao je dvocifreni broj poena. Na terenu je proveo gotovo 28 minuta, uz šut iz igre 4/10, dok je trojke šutirao 2/6.

NBA - REZULTATI

Šarlot - Bruklin 121:132

/Bridžis 30 - Irving 50/

Indijana - Klivlend 124:127

/Helibarton 25 - Garland 41/

Orlando - Finiks 99:102

/Karter 20 - Ejton 21/

Memfis - Nju Orleans 132:111

/Morant 24 - Mekalum 32/

Oklahoma - Milvoki 115:142

/Gildžs-Aleksander 33 - Adetokunbo 39/

Golden Stejt - LA Klipers (u toku)



tagovi

Aleksej PokuševskiOklahoma Siti TanderOklahomaMilvokiMilvoki BaksJanis Adetokunbo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara