Nikola Topić (©MN Press)
Nikola Topić (©MN Press)

Zabrinjavajuće najave: Topić možda propusti celu narednu sezonu

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.06.24. | 18:37

No, još se čeka zvanična odluka specijalista u SAD

Objava novinara ESPN Džonatana Givonija da je Nikola Topić doživeo parcijalno kidanje prednjeg ukrštenog ligamenta levog kolena potvrdila je samo najcrnje slutnje koje su vrtele kuloarima.

Samo nekoliko dana pošto je košarkaški agent Miško Ražnatović potvrdio ovu vest za renomirani američki sajt, isti izvor donosi zabrinjavajuće najave – Nikola Topić mogao bi da propusti kompletnu narednu sezonu.

Izabrane vesti

To je izvod iz Givonijevog autortskog teksta na temu čija je vrednost porasla, a čija opala posle “Draft Combine“ u Čikagu i Trevizu, a posebna tema bio je upravo supertalentovani srpski plejmejker. Kako se navodi, strahovi ljudi iz NBA klubova kada je u pitanju Topić su se obistinili i sada je jasno da će morati na hirurški zahvat kako bi se povreda potpuno sanirala.

I dalje nije poznato koliko bi plej Crvene zvezde mogao da bude odsutan, jer specijalisti iz SAD još nisu doneli konačnu odluku. No, Givoni piše da nikog ne bi iznenadilo ako bi Topić propustio kompletnu prvu sezon u NBA, kao što su to učinili Čet Holmgren, Džoel Embid, Majkl Porter Džunior ili Blejk Grifin.

U njegovoj analizi Topićeva vrednost 'opala' je za jednu poziciju i on je sada deseti na spisku pikova, iako se ističe da je zbog svojih 18 godina bio čak razmatran i za prvog pika na ovogodišnjem draftu. Sada se pominje da bi mogao da bude izabran u razmaku od osmog do četrnaestog mesta, a da su potencijalne destinacije San Antonio (bira sa osmog mesta), Juta (bira sa desetog mesta), Oklahoma (bira sa dvanaestog mesta) i Portland (bira sa četrnaestog mesta).

No, sada sve zavisi od procene doktora u SAD i nešto više moglo bi da bude poznato u narednim danima. Uvid u lekarski karton igrača mogu da imaju samo klubovi koji biraju sa prvih 15 pozicija na draftu koji je zakazan u noći 26. na 27. jun, odnosno 27. na 28. jun.

Podsetimo, Topić je prvi put povredu kolena doživeo početkom januara i na teren se vratio krajem aprila, da bi nedugo zatim doživeo novi peh na istom mestu i od tada je sezona za njega završena.


tagovi

Nikola TopićKK Crvena zvezdaNBA ligaNBA draft

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara