Nikola Topić (©Star Sport)
Nikola Topić (©Star Sport)

Nikola Topić pokidao prednji ukršteni ligament!

Vreme čitanja: 3min | sre. 05.06.24. | 18:23

Užasne vesti, sada se planiraju sledeći koraci

Najtalentovaniji mladi srpski košarkaš Nikola Topić delimično je pokidao prednji ukršteni ligament levog kolena, javlja ESPN!

Ovu informaciju je za pouzdani američki sajt potvrdio agent Miško Ražnatović, a potpisnik redova je poznati novinar Džonatan Dživoni koji je specijalizovan za praćenje rasta i razvoja najboljih mladih talenata širom sveta.

Izabrane vesti

Kako se ističe u tekstu, Nikola Topić je delimično pokidao ACL u januarskom večitom derbiju. Tada su prve informacije glasile da će biti van terena nekoliko sedmica. Njegovo odsustvo produžilo se na više od tri meseca, što je i izazvalo sumnje o njegovom zdravstvenom stanju, a nedugo pošto se vratio na teren njemu je ponovo stradalo isto koleno, na startu finala Jadranske lige.

On se trenutno nalazi u Trevizu na NBA "Draft Combine" koji je organizovan tamo za igrače koji iz opravdanih razloga nisu mogli da budu prisutni u Čikagu sredinom maja gde se, između ostalih, našao Nikola Đurišić.

ESPN je objavio da je plan da talentovani sin nekadašnjeg asa Milenka Topića otputuje u SAD kako bi obavio specijalističke preglede i konsultacije sa timom doktora iz NBA lige. Cilj je da se ustanove dalji planovi za oporavak, a najverovatnije će morati pod nož. Za njega će se zatim praviti i cela akcija oko daljih koraka.

Miško Ražnatović je za ESPN rekao kako ne očekuje da će teška povreda kolena uticati na Topićeve šanse da se nađe među deset najboljih pikova na predstojećem draftu, zbog njegove mladosti, kao i ocene tima doktora koji su pregledali njegove snimke sa magnetne rezonance.

"Doktori su prgledali stabilnost kolena i ustanovili da je u odličnom stanju", poručio je Ražnatović.

U daljem tekstu objašnjeno je da će Topićev 'zdravstveni karton' biti predat na uvid timovima koji imaju pravo izbora u prvih 15 pikova. Topić je tokom nedavnog video razgovora sa novimarima izjavio da mu je cilj da se oporavi i bude spreman da se stavi na raspolaganje selektoru Svetislavu Pešiću za Olimpijske igre. To, nažalost, ne deluje realno u ovom trenutku.

Pre nego što je doživeo jednu od najtežih sportskih povreda današnjice, Nikola Topić je bio rangiran u top četiri pika na draftu zbog kombinacije svojih plejmejkerskih veština, visine, ali i osećaja za igru. Takođe je bio i najmlađi igrač projektovan da bude među najboljim pikovima prve runde, što mu je praktično garantovalo momentalni transfer u NBA.

On je prosečno beležio 18,6 poena i 6,9 asistencija uz 65 odsto šuta za dva i 29 odsto za tri poena, a maltene sve što je uradio, postigao je igrajući za Megu. Nedugo po povratku u Crvenu zvezdu zadesila ga je povreda koja ga je odvojila od terena praktično do kraja sezone i videćemo još koliko dugo vremena.

NBA draft biće održan 26. i 27. juna. Prvog dana će se u Bruklinu, tačnije u Barklajs Centru birati pikovi prve runde, a sledećeg dana će se u studiju ESPN na Menhetnu birati preostalih 30 igrača.

Ostaje da se vidi kako će Topić proći i hoćemo li prvi put posle 2003. i Darka Miličića ponovo imati igrača među prvih pet.


tagovi

KK Crvena zvezdaNikola TopićMiško Ražnatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara