Zagorac za MOZZART Sport: Partizan se hrani energijom s tribina! Znamo svoj put - svi veliki timovi igrali su jaku odbranu

Vreme čitanja: 3min | pon. 01.10.18. | 08:00

„Jasno je da su u Partizanu postavljeni zdravi temelji, što se tiče igre, ali i hemije, odnosno atmosfere u timu“, uverava prvotimac crno-belih

Partizan želi opet da se bori za trofej u Jadranskoj ligi. A kao početni ulog u toj partiji crno-beli su „uložili“ pobedu nad Cedevitom u Zagrebu u prvom kolu regionalnog takmičenja. Ni mnogo jači timovi Partizana nisu uspevali da savladaju Sokiće tokom prethodne decenija, a jedan od junaka bio je Rade Zagorac koji je „povukao“ ekipu kada je hrvatski šampion stigao pretio da napravi potpuni preokret.
„Nisam ni znao za taj podatak dok mi saigrači nisu rekli. Jasno je da su u Partizanu postavljeni zdravi temelji, što se tiče igre, ali i hemije, odnosno atmosfere u timu. Jednostavno, trener je zaslužio najveće pohvale, odlično nam je postavio igru. To je osnova, a onda preostaje ovoj mladoj ekipi da energijom i borbenošću prikrije taj nedostatak iskustva“, rekao je Zagorac na početku razgovora za MOZZART Sport.

Ono što je bilo evidentno na utakmici u Zagrebu je da je Partizan na momente igrao odbranu koja ga je krasila u danima kada je imao ozbiljnu ulogu u Evroligi.
„To je put kojim moramo da idemo. Naravno, nije baš bilo realno stanje to u prvom poluvremenu. Ali ovaj model odbrane mora da nam bude pravi reper. Ovo je jedini način da uspemo u ozbiljnim takmičenjima u kojima učestvujemo. Fizički smo više nego sposobni da igramo jaku odbranu. A dokazano je da nijedna velika ekipa nije napravila uspeh bez dobre odbrane. Važno je da nam prva misao na svakoj utakmici uvek bude odbrana“.

Izabrane vesti

Prvo poluvreme je bila možda i najbolja igra Partizana u poslednjih nekoliko godina pogotovo kada su u pitanju gostovanja.
„Prvi meč pred domaćom publikom, a radi se o ekipi koja je ima velika ulaganja. Naravno, Partizan je veliki motiv za svakog rivala. I posle 21 poena razlike na poluvremenu bilo je očekivano da oni pokažu neku reakciju. A obično tako ide u košarci. Ako u toj situaciju odbraniš prvi nalet, kasnije lagano privedeš utakmicu kraju. U suprotnom može da bude vrlo neprijatno. Iako su nam prišli na minus jedan, uspeli smo da pobedimo“.

Upravo je vaša trojka u tom trenutku vratila Partizanu plus četiri i trasirala put ka pobedi.
„Do tog trenutka sam šutirao trojke 4-0, s tim da su dva šuta bila iz nekih poluotvorenih pozicija. Osetio sam da moram da se iskupim za te promašaje. Imali smo u tih poslednjih nekoliko minuta dosta problema da nađemo poene. Drago mi je da sam pogodio, ali da nije bilo već pominjane dobre odbrane cele ekipe, ni taj šut ne bi bio važan“.

Crno-bele u sredu očekuje gostovanje kod Italijanskog Trenta u premijernom kolu Evrokupa.
„Trento ima kontinuitet u odabiru igrača, filozofiji igre, kao i činjenici da isti čovek vodi ekipu već pet-šest godina. Ne odstupaju od svojih principa. Možda nisu atraktivni, ali su veoma neprijatan rival. Moramo prvo fizički da im se suprostavimo, a onda da pokušamo da iskoristimo napadački potencijal“.

Za razliku od prošle sezone kada su crno-beli bili jedan od najslabijih timova Evrokupa, sada Partizan ima ozbiljnije ambicije.
„Grupa nam je interesantna, ima tu renomiranih ekipa koje ulažu velike napore i sredstva. A naša prva ambicija je da se plasiramo u narednu fazu takmičenja. Sposobni smo za tako nešto, a dosta toga moglo bi da zavisi od početka sezone. Eventualni trijumf bi dao i navijačima dodatni impuls“.

Tokom leta je nastala određena vrsta euforije među navijačima Partizana, pre svega zbog činjenice da je opet napravljena mlada i talentovana ekipa. Da li očekujete dobru posetu počevši od meča sa Olimpijom u Jadranskoj ligi u Pioniru?
„Očekujem i verujem da će Pionir biti pun. Imamo mladu ekipu, ovo je projekat vredan podrške i njihovog dolaska u halu. Potrebna nam je podrška sa tribina, a prema onome što vidim i čujem, nema sumnje da će tako i biti. Mi ćemo se hraniti energijom sa tribina i verujem da zajedno možemo da napravimo rezultate iznad naših gornjih limita“, zaključio je Zagorac.

Foto: Star Sport


tagovi

Rade ZagoracABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara