Filip Petrušev (©AFP)
Filip Petrušev (©AFP)

Zagrevanje za NBA sezonu: Petrušev bez promašaja iz igre, Boston okrenuo Filadelfiju

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.10.23. | 03:01

Srpski centar upisao šest poena, tri skoka i dve asistencije...

Filip Petrušev se posle sezone provedene u Crvenoj zvezdi okušao u Letnjoj ligi i ubedio trenera Nika Nursa da je materijal za Filadelfiju. Potpisao je ugovor, odazvao se selektoru Svetislavu Pešiću i bio deo tima koji je na Mundobasketu uzeo srebro, a po završetku planetarne smotre nastavio je sa pripremama za prvu godinu u NBA ligi.

Zagrevanje za NBA sezonu je počelo, a srpski centar je u prvoj pripremnoj utakmici imao skromnu minutažu. Sve skupa kada se sabere na terenu je proveo jednu četvrtinu i za to vreme ubacio je šest poena – nije imao promašaj iz igre – uhvatio tri lopte pod obručima i podelio dve asistencije u porazu Filadelfije od Bostona – 114:106.

Izabrane vesti

Nik Nurs je odlučio da odmara najbolje igrače, pa tako minutažu nisu imali Džoel Embid, najkorisniji igrač NBA lige za proteklu sezonu, Džejms Harden, Furkan Korkmaz, Montrezl Herel... U njihovom odsustvu istakao se Tajris Meksi sa 24 poena. I minule sezone bio je jedna od glavnih uzdanica Seventisiksersa, a sva je prilika biće i u novoj.

Seltiksi su za razliku od Filadelfije na teren izveli neke od najjačih aduta. Igrali su Džejson Tejtum, Kristaps Porzingis, Al Horford, Džejlen Braun i Džru Holidej, imali su i veliku minutažu, ali sve ih je zasenio Pejton Pičard. Iskočio je u prvi plan, pogodio šest trojki iz 11 pokušaja i zajedno sa Lamarom Stivensom odlučio pobednika.

Njih dvojica su ubacili najvažnije poene, bili su precizni kada se utakmica lomila u završnici. Pejton Pičard je meč završio sa 26 poena, dok je Lamar Stivens dodao pet. Ali, za pogotke je birao prave trenutke. Džejlen Braun je imao 19, Kristaps Porzingis 17, a Džejson Tejtum 13 poena.


tagovi

NBA ligaFilip PetruševFiladelfija SeventisiksersBoston Seltiks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara