(©Starsport)
(©Starsport)

Žalgiris bacio Barsu na kolena: Šaras urlao, Satoranski promašio pobedu u poslednjoj sekundi

Vreme čitanja: 3min | čet. 20.10.22. | 21:17

Butkevičijus pogodio važnu trojku u finišu, zablistao Evans

Proključala je Žalgirio Arena, progutala je Barselonu! Pali su Katalonci u dramatičnoj završnici, a epitet tragičara poneo je Tomaš Satoranski. Češki plejmejker bio je u Litvaniji ponajbolji igrač Barselone do – završnice. Dobio je loptu da reši utakmicu, finta mu nije prošla. Ostao je bez driblinga, sabijen u korneru, poklušao je iz nemoguće pozicije i promašio pobedu – 73:72.

Žalgiris se nudio Barseloni, vraćao je ekipu Šarunasa Jasikevičijusa u igru. Kad god je imao priliku da dokrajči Špance – stezala mu se ruka. Za završni udarac nije imao snage, ali je katalonski klub izvršio samoubistvo. Doneo je niz pogrešnih odluka, kao i u prvom poluvremenu kada je Šaras urlao na svoje izabranike tokom tajm-auta, ispromašivao se, a poraz bolniji nije mogao da bude.

Izabrane vesti

Sa koferom punim briga vraća se Barselona u Kataloniju… Nikola Mirotić povredio je letos Ahilovu tetivu i neće igrati minimum do Nove godine, a u Litvaniji je Šarunasa Jasikevičijusa snašla nova muka. S bolnom grimasom na licu napustio je teren Aleks Abrines u trećem kvartalu. Ostaje da se vidi o kakvoj povredi i kojem stepenu je reč…

Malo šta je funkcionisalo u igri Barselone od starta, zatvarali su košarkaši Žalgirisa liniju dodavanja ka Janu Veselom, neutralisali su ga u prvom poluvremenu, a Nikolu Kalinića u potpunosti zatvorili. Barselona je do igre ispod koša došla tek kada su se probudili Kori Higins i Rokas Jokubaitis, pa Žalgiris nije mogao sve vreme da skuplja odbranu na letećem Čehu.

(©Starsport)(©Starsport)

Kritike Šarunasa Jasikevičijusa prodrmale su tandem bekova, koji je uključio u igri Jana Veselog. Dobila je Barselona na dubini u napadu, ali problemi u odbrani niti jednog trenutka nisu nestali. Nije pronašla način da brani Rolandsa Šmitsa, koji je proteklih godina bio deo tima iz Palau Blaugrane. Šmits je uz Kinana Evansa rešetao sa distance, ubacili su po tri trojke, a Amerikanac je sa linije penala postigao poslednji poen za Žalgiris.

Polovičan je bio Kinan Evans, no to nije koštalo Litvance koje je ka trijumfu poveo Arnas Butkevičijus. Pogodio je trojku u padu 26 sekundi pre kraja i saterao Barselonu u ćošak. Tomaš Satoranski mogao je da izraste u heroja, rastuži Žalgirio Arenu i poništi sjajne šuterske partije Edgarasa Ulanovasa, Rolandsa Šmitsa i Kinana Evansa

U timu Kazisa Maksvitisa najefikasniji je bio Evans sa 18 poena, a 15 su dodali Ulanovas i Smits, dok je kod Barselone na čelu liste strelaca bio Jan Veseli sa 12 poena. Skoro sve je postigao u drugom poluvremenu, a deset su upisali Tomaš Satoranski, Kori Higins i Rokas Jokubaitis. Nikola Kalinić meč je završio sa četiri poena, asistencijom, pet skokova i isto toliko izgubljenih lopti.

EVROLIGA - 4. KOLO

Četvrtak

Žalgiris - Barselona 73:72

/Evans 18 - Veseli 12/

19.45: (1,25) Fenerbahče (17,0) Valensija (4,40)

20.05: (1,30) Makabi (16,0) Asvel (3,90)

20.30: (2,30) Bajern (14,5) Olimpija Milano (1,70)

20.30: (1,70) Partizan Mozzart Bet (14,5) Virtus Bolonja (2,30)

Petak

19.30: (1,15) Anadolu Efes (20,0) Alba Berlin (6,00)

20.00: (2,55) Panatinaikos (14,5) Monako (1,60)

20.30: (2,30) Baskonija (14,5) Olimpijakos (1,70)

20.45: (1,07) Real Madrid (25,0) Crvena zvezda (8,50)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK Barselonakk ŽalgirisEvroligaŠarunas JasikevičijusEdgaras UlanovasRolands ŠmitsNikola KalinićTomas SatoranskiJan Veseli

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara