Foto: MN Press
Foto: MN Press

Žalgiris pokorio Atinu, Nedović dvocifren u porazu Panatinaikosa; Bajern dobio bez Lučića

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.12.20. | 22:17

Litvanski tim slavio uz dobru igru Marijusa Grigonisa

Zaslužen trijumf Žalgirisa u Atini protiv Panatinaikosa - 81:69.

Vodio je tim Martina Šilera od početka do kraja utakmice, uspeo da odbije poslednje napade Panatinaikosa i tako je upisao novu važnu recku u gostima.

Izabrane vesti

Bila je to ona klasična igra Žalgirisa sa odličnom odbranom, sistemskom igrom u napadu i potpunim razoružavanjem protivnika. Naravno, tu je bio i sjajan šut za tri poena - 13/20.

Pored tog procenta, najzaslužiji za pobedu litvanskog sastava bili su Marijus Grigonis sa 24 i Najdžel Hejs sa 14 datih poena. Sam Grigonis je ubacio šest trojki iz osam pokušaja.

Kod Panatinaikosa su dvocifreni bili Nemanja Nedović sa 12 i Papapetru, Papajanis i Mek sa po 10 datih poena. Nedović je bio odličan u šutu za dva gde je imao 2/3, ali je za tri podbacio - 2/7.

Žalgiris je dobio dosta utakmica na strani ove sezone, a i ovu utakmicu je otvorio sa 24 data poena u prvoj četvrtini i samo 12 primljenih.

Bila je to poruka za Panatinaikos. Zeleni su je shvatili i krenuli da igraju bolje u nastavku, ali su opet početkom poslednje četvrtine došli u situaciju da kasne 15 poena. Malo ko je verovao da grčki tim može to da preokrene.

Uspeo je Žalgiris da potpuno anestezira Zelene.

Ipak, PAO je uspeo poenima Nemanje Nedovića da uvede utakmicu u neizvesnu završnicu, da spusti razliku i donese znak pitanja iznad toga ko će izaći kao pobednik u OAKA areni. Žalgiris je na kraju uspeo da odbije taj napad i dođe do velike pobede.

A, Bajern iz Minhena nastavlja gde je stao. Večeras je dočekao u poslednje vreme nezgodni Asvel i uspeo je da slavi sa 76:62.

Sa ovom pobedom Bajern je došao do devete pobede u sezoni, a to je uradio bez pomoći Vladimira Lučića. Nije precizirano zašto Lučić nije igrao večeras.

Ekipu Andree Trinkijerija do pobede vodili su Džejlen Rejnolds sa 17 poena, te Đedović i Radošević sa po 11.

EVROLIGA

Himki - CSKA 87:96

/Šved 26 - Džejms 36/

Panatinaikos - Žalgiris 69:81

/Nedović 12 - Grigonis 24/

Bajern - Asvel 76:62

/Rejnolds 17 - Jabusele 10/

21.00: Barselona - Olimpija Milano



tagovi

EvroligaŽalgirisKK PanatinaikosMarijus Grigonis

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara