Detalj sa meča Zvezda - Žalgiris (© Star sport)
Detalj sa meča Zvezda - Žalgiris (© Star sport)

Žalgiris se žalio na kaznu Evrolige i poručio: Nadamo se antiratnim porukama na F4 u Beogradu

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.04.22. | 17:42

"Odlučili smo da uložimo žalbu, jer izjave i ocene situacije iznete u odluci disciplinskog sudije Evrolige nisu utemeljene u činjenicama", poručili su iz Kaunasa

Košarkaški klub Žalgiris odlučio je da se žali na kaznu Evrolige izrečenu zbog ponašanja dela publike na meču protiv Crvene zvezde. Naime, meč je ostao obeležen uvredama sa tribina koje su upućene crveno-belima pošto nisu hteli da drže antiratni transparent u bojama zastave Ukrajine. Nekoliko dana posle utakmice, Evroliga je kaznila klub iz Kaunasa sa 9.000 evra. Ipak, priča se ovde ne završava.

Izabrane vesti

"Odlučili smo da uložimo žalbu, jer su izjave i ocene situacije iznete u odluci disciplinskog sudije Evrolige nisu utemeljene u činjenicama“, rekao je Paulius Motiejunas, direktor Žalgirisa koji je potom dodao:

"Videli smo u Beogradu zastave protiv Evropske unije svega nekoliko dana posle utakmice u Kaunasu. Dobili smo pismo iz Beograda gde se navodi da su oni protiv ratova, nadam se samo da će te antiratne poruke biti vidljive tokom čitavog Fajnal fora u Beogradu".

Žalgiris je takođe otkrio da su se navijači samoinicijativno organizovali da sakupe pare za pomenutu kaznu Evrolige. Kako navode tamošnji mediji, sakupljeno je preko 6.000 evra.

"Ponosni smo na naše navijače i njihovu podršku. Oni su ponos kluba i Litvanije".

Ukoliko žalba Žalgirisa bude usvojena, Evroliga bi mogla da smanji kaznu ili je u potpunosti poništi. Ukoliko se to dogodi navijači koji su sakupili novac, proslediće ga kao humanitarnu pomoć za Ukrajinu.

Podsetimo da su iz Žalgirisa već otvoreno izjavljivali da je Evroliga napravila pogrešnu odluku kada je dodelila Beogradu organizaciju završnog turnira.

"Čudna mi je odluka Evrolige da Fajnal for organizuje u srpskoj prestonici, Beogradu. Znamo zašto su odlučujuće bitke premeštene tamo. S litvanske tačke gledišta, mogu da kažem da ovo nije pravo mesto i u pogrešno je vreme. Iznenađujuće je, ali odluka je doneta ranije i sada nema način da se promeni", izjavio je je Motiejunas.

Ubrzo je iz Beograda stigao odgovor upućen Litvancima.


tagovi

KK Crvena zvezdaŽalgirisEvroliga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara