Arnas Butkevičijus (Foto: Starsport)
Arnas Butkevičijus (Foto: Starsport)

Žalgiris zakrpio jednu rupu, otvorila se druga: Butkevičijus nekoliko meseci van terena

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.12.23. | 15:21

Taman nakon što je stigao Edmond Samner, tim iz Kaunasa će možda morati ponovo na tržište

Ritam u kojem igraju timovi iz Evrolige zaista ne prašta. Povrede se ređaju kao na traci, a nova žrva gustog kalendara je Žalgiris. Nakon što je angažovao bivšeg NBA igrača Edmonda Samnera, kao zamenu za Naza Mitru Longa koji se preselio u Olimpijakos, moraće izgleda ponovo na tržište jer se na duži period povredio Arnas Butkevičijus.

Tačnije, litvanski reprezentativac će van stroja provesti dva do tri meseca, kako je saopštio klub iz Žalgirio Arene. On je povredio stopalo u pobedi nad Olimpijom Milano u prethodnom kolu Evrolige, a posle dodatnih testova Kazis Maksvitis i njegov stručni štab su dobili jednu dobru i jednu lošu vesti.

Izabrane vesti

Dobra je da Butkevičijus neće morati na operacioni sto. Naravno, loša je da će biti potrebno nekoliko meseci da povreda zaceli.

Ovaj 31-godišnju košarkaš je u Kaunas stigao pred početak sezone 2022/23, nakon što je igrao sjajno za Ritas u pohodu na titulu u litvanskoj LKL ligi. Odmah je sa Žalgirisom ponovo postao šampion minulog leta i iskristalisao se kao bitan šraf u Maksvitisovom sistemu.

Jasno, odbrana je njegov primarni zadatak, pa tako beleži 4,6 poena u Evroligi, ali radi sjajan posao na polovini svog tima. Pomaže i u kontroli skoka sa 3,4 u proseku na evrosceni. U domaćem prvenstvu je na proseku od 6,27 poena i 4,27 skokova.

Podsetimo, Žaligiris je na mesec dana ostao i bez Brejdija Maneka, pa će tako desetkovan na megdan Partizanu sa kojim se sastaje 14. decembra. Butkevičijus će propustiti i revanš sa Crvenom zvezdom u Beogradu, zakazan za 9. januar.



tagovi

Kauno Žalgiriskk ŽalgirisŽalgirisLijetkabelis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara