Foto: MN Press
Foto: MN Press

Zapamtite ime Rokas Jokubaitis

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.12.20. | 17:13

Ima tek napunjenih 20 godina i igra preko 20 minuta u Evroligi u proseku

Evroliga iz godine u godinu nema preveliki broj talentovanih mladih igrača, ali ove sezone ima jednog jako, jako dobrog. Ime mu je Rokas Jokubaitis i možete da zapamtite to ime, biće vam potrebno u narednih petnaestak godina. Trenutno je jedan od jačih NBA prospekata koji dolaze iz Evrope.

Jokubaitis igra u Žalgirisu kod Martina Šilera, ima 20 godina i već ima odličnu sezonu u najjačem evropskom takmičenju, Evroligi.

Izabrane vesti

Prošlo je vreme kada je bio 11. ili 12. igrač tima, sada igra sve utakmice i sa 20 godina (nedavno napunio) igra 21 minut i 36 sekundi po utakmici. U Evroligi.

Prosečno daje devet poena po utakmici i veoma je efikasan u šutu: ima 57,8% za dva, 37,5% za tri i bez promašaja je sa linije za slobodna bacanja.

U novembru je odlučio da se povuče sa drafta i da se fokusira na Žalgiris. Ali, plan mu ostaje isti.

"Iskreno, nisam očekivao da ću ove godine toliko igrati u Evroligi. To je iznenađenje za mene. Ali, sada sam srećan i trudim se da budem što je moguće više produktivan", kaže Jokubaitis za Eurohups.

Šta bi voleo da popravi u igri?

"Mogao bih više da radim. Da igram bolju odbranu, bolju timsku odbranu i bolje jedan na jedan u napadu. Kada si umoran moraš više da razmišljaš na terenu. Posebno u odlučujućim momentima. To je proces. U napadu gledam da radim na šutu sa distance, iz driblinga, iz mesta. Voleo bih da što bolje kontrolišem stvari pod pritiskom".

Kako Jokubaitis vidi sebe za pet godina?

"Teško pitanje. Prvo mi pada na pamet Evroliga. Da želim da budem jedan od najboljih igrača Evrolige. Za pet godina se vidim i u nekom od najboljih timova Evrolige, da osvojim trofej. To je prva opcija. Ne znam šta može da se dogodi sa NBA, da li ću uspeti. Ali, naravno da svako sanja da stigne do NBA", rekao je mladi Jokubaitis.

Dodao je u razgovoru za Eurohups da se dosta ugleda na Gorana Dragića i Ražona Ronda, te dodao da su mu mnogo pomogli saveti Šarunasa Jasikevičijusa.

Pratićemo dalji razvoj Jokubaitisa. Treba ga zapamtiti. Imao je ove sezone neke odlične partije kao kada je Olimpijakosu dao 12, ili Olimpiji iz Milana 15 poena. Levoruk je, vrlo talentovan. Sigurno ga čeka dobra karijera. I bravo za Žalgiris koji mu je dao šansu da se razvija.


tagovi

Rokas Jokubaitis

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara