Ben Aflek i Met Dejmon (©AFP)
Ben Aflek i Met Dejmon (©AFP)

Zaradio je bogatstvo, doneo desetine milijardi Najku, a sad bi o njega da se ovajde dvojica oskarovaca

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.04.22. | 18:55

Met Dejmon i Ben Aflek planiraju film o pregovorima čuvenog sponzorskog ugovora Majkla Džordana

Majkl Džordan nije samo najbolji košarkaš, a i jedan od najboljih sportista u istoriji, već je, daleko pre nego što je postao planetarna zvezda napravio poslovni potez koji se, evo već decenijama prepričava, a koji je njemu obezbedio milijarde. Da, reč je o potpisu sponzosrkog ugovora sa tada relativno malom kompanijom iz Oregona koja je velikim delom zahvaljujući "habanju" Džordanovog lika i dela izgradila najpoznatiju i najbogatiju sportsku imperiju na svetu, zvanu Najk.

Nema ko sve nije pričao o tom poslu, od samog Džordana, njegovog agenta Dejvida Folka, zatim vlasnika Najka Fila Najta, pa marketinškog maga Sonija Vakara koji je, pre svih uspevao da namiriše finansijski potencijal budućih NBA zvezda i privoli ih da potpišu za sportske kompanije u kojima je radio. Čak je i još jedna NBA gromada, Medžik Džonson, govorio o tome.

Izabrane vesti

Bilo je i mnogobrojnih nezvaničnih priča o potezu koji je iz korena promenio istoriju industrije patika, a izgleda da je došlo vreme da pregovori oko tog ugovora, ispostaviće se vrednog desetine milijardi dolara (samo u poslednjih šest godina Najk je prodao stvari iz linije Džordan u vrednosti od skoro 24.931.000.0000 dolara) i za Džordana i za Najk, dobiti i filmsku verziju.

Kako piše Veniti fer, dvojica oskarovaca i velikih prijatelja Met Dejmon (Oskar za najbolji scenario 1998) i Ben Aflek (Oskar za najbolji scenario 1998, Oskar za najbolji film 2013) dogovorili su se sa nekoliko producentskih kuća i filmskih studija da snime film čiji će fokus biti na uspešnom pokušaju Najka da potpiše ugovor sa Džordanom kao i na njegove roditelje koji su u velikoj meri bili zaslužni što je sin odlučio da se "udruži" sa poznatim sportskim brendom.

Dejmon će pokušati na velikom platnu da dočara lika Vakara, a Aflek Najta. Zasad nije poznato ko će i da li će biti u ulozi Džordana i njegovih roditelja, odnosno Folka, ali poznati mesečnik navodi da će dvojica prijatelja koproducirati film, odnosno da će Aflek biti i iza kamere kao režiser.

S obzirom na to kako je kod gledalaca primljen dokumentarni serijal ESPN-a "Poslednji ples" (o Džordanovoj poslednjoj sezoni u Čikagu), ali i na interesovanje za aktuelni, takođe dokumentarni serijal HBO-a "Doba pobeda: Uspon dinastije Lejkersa", nema sumnje da sa ovim igranim filmom u čijem finansiranju će učestvovati treći veliki igrač na američkom kablovskom nebu, Amazon (prime), želi da pomeri granice u oblasti koja obrađuje sport iz sasvim drugog ugla.


tagovi

NBA ligaMajkl Džordan

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara