Nikola Ivanović (MN Press)
Nikola Ivanović (MN Press)

Zasijao na debiju, pa dobio nagradu: Nikola Ivanović MVP prvog kola ABA lige

Vreme čitanja: 1min | uto. 28.09.21. | 14:20

Košarkaš crveno-belih ostvario najveći ukupan indeks korisnosti - 35 u pobedi protiv Splita

Zasijao je na debiju u crveno-belom dresu i odmah za takvu partiju nagrađen priznanjem za MVP prvog kola ABA lige. Nikola Ivanović je bio jedan od najzaslužnijih za trijumf Crvene zvezde protiv Splita na startu regionalnog takmičenja sa 20 poena, po šest skokova i asistencija i četiri ukradene lopte. Imao je najveći indeks korisnosti od svih igrača u ovom kolu.

Izabrane vesti

Činjenica da Ivanović nije iskoristio kvalitet samo da se popne na vrh u svim statističkim kategorijama, već da je pomogao timu da dođe do trijumfa protiv Splita, donela mu je MVP priznanje u prvom kolu“, piše u objašnjenju na zvaničnom sajtu lige.

Najviše poena u uvodnoj rundi postigao je Roko Prkačin. Košarkaš Cibone je zabeležio 24 poena u pobedi protiv Mornara u Baru. Najbolji skakač je igrač Partizana Zek Ledej koji je u trijumfu protiv Zadra ostvario dabl-dabl učinak – 10 poena, 10 skokova. Najviše asistencija je podelio igrač košarkaš Mege Dajšon Smit, koji je u pobedi protiv Studentskog centra čak 12 puta uspešno uposlio saigrače. Najbolji „kradljivac“ dolazi iz Splita – u pitanju je Karlo Žganec koji je u porazu od Crvene zvezde uspeo čak pet lopti da osvoji.


tagovi

Nikola IvanovićKK Crvena zvezdaABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara