Zek Ledej (©Starsport)
Zek Ledej (©Starsport)

Zek Ledej blizu ostanka u Partizan Mozzart Betu

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.07.23. | 11:02

Posle Kevina Pantera, očekuje se da vernost crno-belima produži i krilni centar

Evropski mediji najavili su prelazak Kevina Pantera u Barselonu, ali je Partizan Mozzart Bet uspeo da zadrži kapitena i produži mu saradnju na još dve godine. Pisalo se i o mogućem odlasku Zeka Ledeja, navodili su se Olimpijakos i Makabi kao potencijalne destinacije za krilnog centra, ali prema poslednjim infomacijama - i on ostaje.

Moše Barda sa izraelskog portala ONE prvi je preneo informaciju da se očekuje da Ledej nastavi saradnju sa crno-belima, a onda su se nadovezali i BasketNews i Eurohoops i iz svojih izvora preneli ista saznanja. Kako stoje stvari, Partizan je završio još jedan veliki posao pred narednu sezonu.

Izabrane vesti

Ovaj 29-godišnji Amerikanac je bio jedna od ključnih igrača ekipe Željka Obradovića u protekle dve sezone i među najzaslužnijima za povratak na jadranski tron. Beležio je 10 poena i četiri skoka u ABA ligi, 11,4 poena i 5,1 uhvaćenu loptu na evroligaškim terenima u takmičarskoj godini za nama.

Zajedno je sa Panterom stigao u Humsku iz Olimpije Milano, postao jedan od miljenika navijača, a na terenu jedan od igrača na koje je Obradović uvek mogao da se osloni. Po pravilu je imao najveću minutažu, davao konstantan doprinos ekipi i nema dileme da je njegov ostanak velika stvar za crno-bele.

Ledej je posle koledža profesionalnu karijeru počeo 2017. u izraelskom Hapoel Gilboa Galilu, da bi njegov talenat prepoznao Dejvid Blat i preselio ga u Olimpijakos 2018. godine. Zadržao se sezonu u Pireju, potom branio boje Žalgirisa i Olimpije Milano, pre nego što je stigao u Beograd.

"Kad sam došao ovde, klub nije bio u dobroj situaciji. Nije osvajao ništa, uspeli smo svi da pretvorimo ovu organizaciju u šampionsku. Želim da zahvalim svim ljudima koji su mi ovde pomogli. Od trenera do saigrača. Postao sam jedan od najboljih krilnih centara u Evropi, a za to je zaslužna ova ekipa", rekao je Ledej po osvajanju ABA titule pre samo desetak dana, dok su mu navijači skandirali da ostane. Izgleda da nije bio spreman da iz razočara.

Crno-beli su posle osvajanja regionalne titule zvanično zadržali Pantera, dok je klub napustio Matijas Lesor i preselio se u Panatinaikos. Najavljen je i odlazak Dantea Egzuma koji bi trebalo karijeru da nastavi u NBA, kraj Luke Dončića i Kajrija Irvinga u redovima Dalas Maveriksa.


tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetZek Ledej

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara