Željko Obradović (©ABA LIGA – Dragana Stjepanović)
Željko Obradović (©ABA LIGA – Dragana Stjepanović)

Željko Obradović: Motivacija je ključna stvar za pobede, to pokušavam stalno da objasnim igračima

Vreme čitanja: 3min | pon. 03.04.23. | 22:51

“Važna utakmica za nas, kao što će biti svaka do kraja ABA lige“

Pobedila je Crvena zvezda, trijumfom je kolo zatvorio i Partizan Mozzart Bet. Zadržali su crno-beli košarkaši prednost u odnosu na večitog rivala i prebrodili još jednu tešku prepreku na putu do sigurnog prvog mesta u plej-ofu i prednosti domaćeg terena do kraja doigravanja.

Željko Obradović je poručio da je u Železniku ostvarena mnogo bitna pobeda uoči završnice ligaškog dela.

Izabrane vesti

“Važna utakmica za nas, kao što će biti svaka do kraja ABA lige. Igrali smo protiv mladog tima, sa nekoliko iskusnih pojedinaca, koji je sve vreme znao šta želi, igrali su sve vreme, nisu se predavali nijednog trenutka što je njihova odlika ove sezone. Čestitam im na tome, kao i mojim igračima na zasluženoj pobedi“, rekao je Obradović.

Partizan Mozzart Bet je u jednom trenutku imao i 20 razlike, baš kao i u prethodnom ligaškom susretu ovih rivala u prvom delu sezone, a na kraju je ipak bilo neizvesnosti...

“Nimalo me ova utakmica nije podsetila na prethodnu“, uzvraća Obradović i dodaje:

“Nikakve veze ta utakmica nema sa ovom. To je košarka, dešava se. Bili smo brzopleti kod nekih stvari, ali na kraju je najvažnije da smo pobedili“.

Naglasio je trofejni stručnjak da je motivacija mnogo bitna stvar u košarci.

“To stalno pokušavam da objasnim svojim igračima, koliko motivacija dobija utakmicu. Kada igrate četiri utakmice zaredom pred 20.000 ljudi i onda ovde pred malim auditorijumom, nije isto. Uspeli smo ipak da nađemo toliko motivacije da se dobije utakmica. Neka udvajanja deca prepoznaju na terenu, a ne iskusni igrači kao što su Partizanovi. Bili smo brzopleti, grešili u nekim stvarima, ali smo pobedili“.

Crno-bele u petak čeka jako važan meč 33. kola Evrolige, pošto gostuju Monaku.

STEFANOVIĆ: SVAKA SE GREŠKA PLAĆA PROTIV OVAKVOG RIVALA

Trener FMP Nenad Stefanović čestitao je protivniku na zasluženoj pobedi i poručio da je njegov tim odigrao uglavnom u zacrtanim okvirima.

”Igrali su konstantnije od nas svih 40 minuta, mi smo imali previše padova za ovakvu utakmicu. Šut za tri poena je bio slab, 20 odsto, što je premalo za ovakvu utakmicu. To su dva faktora koja vidim bez gledanja snimka. Čestitam momcima na dobroj igri, na ispunjavanju dobrog dela detalja, način na koji mi igramo kod kuće je dosta dobar, u gostima možemo bolje, ali moramo da pokažemo čvrstinu na domaćem terenu i koncentraciju. Na dva poseda razlike imali smo dve otvorene trojke koje smo promašili. Podatak da smo pokupili 15 ofanzivnih skokova protiv evroligaške ekipe, iskontrolisali smo njihov skok. Nismo im dali priliku da se odmaraju, već su sve vreme bili na velikim minutima, da igraju u punom sastavu. Kada igraš protiv ovakvog rivala, svaka greška se kažnjava”.

Naglasio je mladi stručnjak da se njegova ekipa još navikava na promene u sastavu.

“Znate i sami koliko smo promena imali, voleo bih da vidim druge ekipe da im ode startni plejmejker, da vidimo kako bi izgledali. Mi se borimo super, to što ljudima drugačije deluje... Bilo je grešaka, mi možda neke njihove greške nismo kaznili, ali imali smo i 17 izgubljenih lopti što je takođe uticalo na konačni ishod“.

Upitan je bio Stefanović da prokomentariše igre Čarlija Mura, Čarlsa Meninga i Alekse Stepanovića.

“Stepanović je danas bio fantastičan, voleo bih da svaku utakmicu igra kao protiv Partizana, sa istim pristupom i hrabrošću. Verujem da ćemo to i dobiti od njega. Što se tiče Meninga, kada god počnemo analizu o njemu, treba da znamo da je došao iz KLS. I tu se svaka dalja priča završava. On je za mene sjajan. Greši, ali treba znati da je na koledžu igrao trojku, ovde je plejmejker. Što se Mura tiče, Frejzer i Džons su visoko postavili visoko, a on može i mora bolje“.

Na kraju Stefanović je dodao i da je cilj da se do kraja ligaškog dela obezbede još dve pobede, te pohvalio odbranu Nikole Šaranovića nad Danteom Egzumom.

 



tagovi

Željko ObradovićKK PartizanPartizan Mozzart BetKK FMPFMP ŽeleznikNenad Stefanović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara