Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Zenit nastavlja da se pojačava, stiže sjajni bek iz ACB lige

Vreme čitanja: 1min | ned. 20.06.21. | 00:44

Koner Frankamp na putu da postane treće pojačanje ekipe iz Sankt Peterburga za narednu sezonu

Već je Zenit obavio pet važnih poslova, a na putu je da završi i šesti. Kako prenosi Eurohoops, američki košarkaš Koner Frankamp će parafirati dvogodišnju saradnju sa sastavom iz Sankt Peterburga.

Izabrane vesti

Ovaj 25-godišnji košarkaš nastupa na poziciji plejmejkera, profesionalnu karijeru započeo je u Bugarskoj 2018. godine, kada je potpisao za Beroe. Minule sezone je igrao u Grčkoj za Retimno, a dobre partije obezbedile su mu transfer u ACB ligu. Potpisao je za Mursiju i posle sjajne sezone napravio novi iskorak - zaigraće u Evroligi.

Samo trojica košarkaša imala su više poena po nastupu u španskoj ligi, najbolji strelac Gjorgi Šermadini (16,5), kao i reprezentativac Srbije Aleksa Avramović i Melo Trimbl iz Fuenlabrade (obojica 16,4). Svojevremeno najbolji strelac grčke lige je tako na 25 nastupa u proseku beležio 15,7 poena po meču, uz 3,5 asistencije i 2,2 skoka (za 26 minuta na parketu). Isti učinak kao Frankamp imao je i bivši košarkaš Mege i Crvene zvezde Dilan Enis (15,7) u dresu Saragose. Treba istaći i njegove defanzivne sposobnosti, zahvaljujući kojima je pre dve godine bio igrač sa najviše ukradenih lopti u bugarskom šampionatu.

Koner Frankamp će tako postati treće pojačanje Zenita za nastupajuću sezonu, kako je pre njega ruski klub angažovao i Džordana Lojda iz Crvene zvezde, dok se u Sankt Peterburg vratio Sergej Karasjov. Obavljena su još tri važna posla, produženi su ugovori Arturasu Gudaitisu, Aleksu Pojtresu i Mateušu Ponitki.



tagovi

KK ZenitKoner Frankamp

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara