Zenit se ne zaustavlja, hoće još jednog moćnog centra

Vreme čitanja: 1min | uto. 14.07.20. | 10:51

Ruski klub poslao bogatu ponudu

Zenit je jedan od evroligaša koji su najambicioznije ušli u ovaj prelazni rok. Ruski klub je rešio da napravi respektabilnu ekipu posle razočaravajuće debitantske sezone u elitnom takmičenju.

Zenit je već potvrdio dolaske Kevina Pangosa iz Barselone, Kej Si Riversa iz Žalgirisa i Arturasa Gudaitisa iz Olimpije Milano. Sve je dogovoreno i oko dolaska Aleksa Pojtersa iz Galatasaraja, a klub je već krenuo i po peto pojačanje.

Izabrane vesti

Rusi su poslali ponudu američkom centru Gregu Monrou, koji je prošlu sezonu proveo u Bajernu sa kojim mu je istekao ugovor i slobodan je u izboru nove sredinu. Bavarci mu nisu ponudili produžetak, a Monro se nada da će se tokom leta izboriti za ugovor u NBA ligi gde je proveo 13 sezona igrajući za Detroit, Milvoki, Finiks, Boston, Toronto i Filadelfiju. Ako se to ne desi, Zenit je prvi u redu za njegov potpis.

Monro je u Bajernu zarađivao oko milion evra za sezonu, a Rusi verovatno mogu da mu ponude i više. Klub iz Sankt Peterburga nije nastavio saradnju sa centrima iz prošle sezone Gustavom Ajonom i Koltonom Ajversonom, a Litvanac Gudaitis je došao zamena za jednog od njih. Monro bi mogao da bude zamena za drugog i da kompletira jaku centarsku liniju. Kao druga opcija se pominje Ante Tomić.

Zenit je zainteresovan i za američkog šutera Bilija Berona koji je prethodne dve sezone proveo u Crvenoj zvezdi. 


tagovi

Greg MonroKK Zenit

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara