Ženski Stef Kari zarađuje 10 puta manje od Vembanjame

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.04.24. | 01:14

Kejtlin Klark je nova zveda ženske košarke koja postaje sve popularnija

Iako ženska košarka još nije ni blizu popularna kao muška, pojavljuju se devojke koje bi mogle da pomognu da WNBA postane globalno popularna. Jedna takva devojka se zove Kejtlin Klark, mnogi kažu... Ženski Stef Kari. Košarkaški fanatici već znaju za ovu košarkašicu koja je pre nekoliko dana odabrana kao prvi pik na WNBA draftu. Ipak, sada se više priče o novcu nego o njenom košarkaškom umeći.

Kada smo već kod toga, njeno umeće je nesporno, posebno kada je šut u pitanju. Noseći dres Univerziteta Ajova, oduševila je američku naciju. Obarajući košgeterske rekorde, ubrzo je stekla neverovatnu popularnost. Prvo u košarkaškim krugovima, posle toga i kod navijača.

Izabrane vesti

Danas svi govore o Kejtlin Klark kao neko ko može da napravi revoluciju u ženskoj košarci, posebno kada je popularnost i novac u pitanju.

Ipak, razlike su i dalje neverovatno velike.

Kako se navodi, devojka koja je izabrana kao prvi pik na draftu zaradiće oko 338.000 dolara u naredne četiri godine koliko joj traje ruki ugovor sa Indijanom Fiver.

U prođenju sa mega popularnim Viktorom Vembanjamom, prošlosezonskim prvim pikom NBA lige koji za svoj ruki ugovor zarađuje oko 12 miliona dolara za godinu dana, onda vam je u potpunosti jasno kakve su razlike u platama.

Ipak, Kejtlin Klark veći deo svog novca zarađuje od sponzorskih ugovora. Najveći brendovi patika se već otimaju oko nje. Stef Kari je navodno hteo da baš ona bude novi predvodnik njegovog brenda, ipak šuška se da se odlučila za Najki sponzorstvo i cifru od čak 20 miliona dolara.

Pogledajte zbog čega je zovu ženski Stef Kari.



tagovi

WNBAEXTRA TIME

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara