Džoker sa klupe Džerami Grant (©Reuters)
Džoker sa klupe Džerami Grant (©Reuters)

Živ je Denver! Dabl-dabl neverovatnog Jokića, ključne trojke Marija i Grant kao tajno oružje (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.09.20. | 05:40

Skakali su Nagetsi po živcima navijača, ali su uspeli da smanje zaostatak u finalu Zapada

Los Anđeles Lejkersi i dalje imaju prednost, ali su na svojoj koži osetili koliko Denver ume da bude opasan kad uzvrati. Odlične tri četvrtine Nagetsa pomogle su timu Nikole Jokića da smanji zaostatak u seriji na 1:2, mada su u toj poslednjoj skakali po živcima navijača. Na kraju ipak 114:106 za Denver i nastavak drame u finalu Zapadne konferencije NBA lige.

Bilo je nje i danas, mada se činilo da će Denver lako rešiti meč, pošto je u poslednju deonicu ušao sa 20 poena razlike. U prvoj je povukao Nikola Jokić sa 11 poena, četiri skoka i dve asistencije, nastavio je on – istina u nešto sporijem ritmu – da šutevima iz nemogućih pozicija i dalje nervira Lejkerse, priključio se i fenomenalni Džamal Mari, dok je prevagu napravio Džerami Grant.

Izabrane vesti


Nedostajao je Nagetsima treći igrač koji će rasteretiti Jokića i Marija, a Grant je nagovestio da bi mogao da bude taj koji će kazniti usmerenost sve protivničke pažnje na dve najveće zvezde Denvera. U prve tri četvrtine 21 poena Granta, samo u trećoj 12, i Nagetsi su krstarili ka pobedi.

Avaj, poslednja četvrtina pokazala nam je koliko je u sportu sve relativno i kako se stvari promene za tili-čas.

Prelazak Lejkersa na zonsku odbranu uneo je potpuno konfuziju u odbranu Denvera, ispadala im je lopta iz ruku, Radžon Rondo je uneo preko potrebnu agresivnost na parket… I dok još nisu Nagetsti stigli da shvate šta se dešava serija Lejkersa 19:2 i zaostatak od minus tri – 96:99. Ni dva tajm-auta Majka Melouna nisu pomogla, Denver je delovao izgubljen…

I tu ga je možda i sreća malo pogledala, mada ju je zaslužio. Prvo je Kentavijus Koldvel-Poup, inače on sjajno ispaljuje trojke u plej-ofu, promašio otvoren šut za izjednačenje, nekoliko važnih koševa opet je ubacio Grant, dok je i sav taj silan pritisak učinio da i Lejkersima zadrhti ruke. Penale su promašivali Kajl Kuzma i Radžon Rondo, imali su Lejkersi rivala na dlanu, ali su propustili šansu da mu zadaju fatalni udarac.

Nekih dva minuta i 20 sekungi pre kraja usledila je kazna. Mari se konačno trgao i probudio iz zone sumraka, pogodio ključnu trojku za 106:99, kasnije još jednu i tu je Lejkersima bio kraj.

Mari je na kraju meč završio sa fantastičnih 28 poena, osam skokova i 12 asistencija, ali čini se da je razliku napravilo tih neočekivanih 26 koševa Granta, ubedljivo najbolji njegov učinak u plej-of karijeri. Jokić je bio stao na 22 poena uz vrlo dobar procenat šuta iz igre – 9/14. Imao je i 10 skokova i pet asistencija.

Na drugoj strani, tripl-dabl Lebrona Džejmsa, njegov 26. u plej-ofu pa je tu samo Irvin Medžik Džonson ispred njega. Noćas 30 poena, 10 skokova i 11 asistencija. I uz 27 poena Entonija Dejvisa - ograničili su ga Jokić i drugovi na samo dva skoka - sve što smo videli od Lejkersa, jer izuzev Ronda i to samo u pojedinim trenucima ostali kao da nisu istrčali na parket.

Ali su bar mogli da vide, Denver ume da bude i te kako opasan, samo kad se Jokiću i Mariju priključi igrač broj tri. Čekali smo Portera ili Harisa, iskočio je Grant. Da li može tako svake noći?

Četvrta utakmica finalne serije Zapada na programu je u noći između četvrtka i petka, opet u istom terminu od 03.00.


tagovi

Denver NagetsLos Anđeles LejkersNikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara