Foto: AFP
Foto: AFP

Živi su Klipersi: Rekord karijere Pola Džordža i blickrig Džeksona vratili seriju u Kaliforniju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 29.06.21. | 05:45

Zvezda Los Anđelesa ubacila 20 poena u trećoj deonici, gosti smanjili vođstvo Finiksa u seriji na 3:2

Živi su Los Anđeles Klipersi! Finiks je na domaćem terenu imao prvu meč loptu za plasman u veliko finale NBA lige, a Pol Džordž je uzeo loptu u ruke i rekao rivalu da će morati bar još malo da sačeka - 102:116.

Zvezda ekipe iz Kalifornije je izabrala idealan trenutak da prvi put u plej-ofu prebaci brojku od 40 poena. Preciznije, Džordž je meč okončao sa 41 poenom, 13 skokova i šest asistencija. Pritom je do lično najdominantnijeg učinka u doigravanju došao uz sjajnih 75 odsto šuta iz igre, 15/20.

Izabrane vesti

Već u uvodnoj četvrtini, gosti su jasno stavili do znanja rivalu da žele da odvedu seriju u šestu utakmicu. Stekli su 13 poena prednosti, održavali je tokom čitave druge deonice, ali je Devin Buker trojkom uz zvuk sirene neposredno pre odlaska na veliki odmor nagovestio da će Finiks pokušati da režira preokret i ovog jutra okonča posao u finalu zapada.

Prvo i jedino vođstvo Sansi su stekli sredinom treće deonice 62:61, ali nestao je neuporedivo brže nego što se pojavilo. Jednostavno, Buker i saigrači u tim momentima nisu mogli protiv raspucanog Pola Džordža koji je u trećem periodu igre ubacio 20 poena! Sa 13 poena prednosti su izabranici Tajrona Lua ušli u poslednju deonicu, u kojoj je Finiks pokušao da izvede poslednji udar i stigne do preokreta.

Sa nekoliko odličnih odbrambenih reakcija i poena iz tranzicije, domaćin je napravio seriju 8:0, u jednom momentu istopio zaostatak na svega minus četiri. Ali baš u tom trenutku bljesnuo je nadahnuti Redži Džekson i posle dve vezane trojke zakucavanjem poslao Kliperse na plus 12. To je bila serija od koje ekipa Montija Vilijamsa nije mogla da se oporavi.

U senci monstruozne partije Pola Džordža ostalo je učinak Bukera od 31 poena, četiri skoka i tri asistencija. Kris Pol je upisao 22 poena uz osam asistencija, ali je potrošio popriličan broj lopti budući da su od 19 šuteva iz igre čak 11 bili promašaji. Ko zna kako bi se zakuvalo u poslednjih par minuta da nije bilo presudnih trojki Redžija Džeksona koji je ukupno ubacio 23 uz pet skokova i tri asistencije.

Šesta utakmica finala zapada igra se u noći između srede i četvrtka od 03.00 posle ponoći, a Klipersima će na putu do majstorice biti neophodno još jedno veče inspiracije Pola Džordža.



tagovi

Los Anđeles KlipersFiniks SansPol DžordžDevin Buker

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara