(©FIBA)
(©FIBA)

Zlatibor angažovao nekadašnju veliku nadu američke košarke

Vreme čitanja: 1min | sub. 30.01.21. | 12:59

Tim iz Čajetine potpisao ugovor sa Brendonom Mekojem

Zlatibor dobio pojačanje iz SAD. Trenutno drugoplasirani tim Košarkaške lige Srbije koji je na drobrom putu da izbori plasman u Superligu, ali i koji se bori za ulazak u ABA ligu, potpisao je ugovor sa Brendonom Mekojem (22, 213cm), nekadašnjim studentom Univirziteta Las Vegas Nevada (UNLV) i protekle dve sezone članom ekipe Viskonsin Herd, filijale Milvoki Baksa.

Mekoj, nekladašnja vrelika zvezda srednjoškoske košarke i veliki NBA potencijal bio je član juniorske reprezentacije SAD koja je 2017. na Svetskom prvenstvu za igrače do 19 godina osvojila bronzanu medalju. Sav bes zbog pretrpljenog šoka u polufinalu protiv Kanađana (87:99) koji su kasnije postali planetarni šampioni, Mekoj i društvo su iskalili nad Špancima u borbi za treće mesto (96:72).

Izabrane vesti

Posle povrataka sa šampionata Mekoj je seo u studentsku klupu UNLV. Kao brucoš fakulteta koji su nekada pohađali Lamar Odom, Leri Džonson, Šon Merion... imao je odlične cifre - 16,9 poena, 10,3 skoka i 1,8 blokada po meču - pa je odlučio da se okupša na draftu 2018. godine. Nije bio izabran, pa je profesionalnu karijeru odlučio da počne u Razvojnoj ligi.




tagovi

KK Zlatibor ČajetinaKLSKošarkaška liga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara