Srpski basketaši (©Mozzart Sport)
Srpski basketaši (©Mozzart Sport)

Zlatni basketaši ponosni: Fredetov šut kao čitava večnost, verovali smo u pobedu i na 15:19

Vreme čitanja: 3min | uto. 06.06.23. | 13:45

“Generalno, sve ekipe ulaze u utakmice protiv nas maksimalno motivisano, to smo očekivali. Imali smo ogromnu podršku sa tribina, to je verovatno kod Amerikanaca nateralo na inat, da nas pobede“, rekao je MVP Strahinja Stojačić

Izmoreni od utakmica i povratka za Beograd, preplavljeni obavezama jer ih već naredne sedmice čeka nastavak klupske sezone, zlatni srpski basketaši došli su na konferenciju za novinare kako bi sa ljubiteljima košarke podelili impresije zbog osvojenog šestog svetskog zlata i nastavka izvanredne tradicije osvajanja medalja na najvećim takmičenjima.

Ostaje još samo to olimpijsko zlato da se kompletiraju svi gigantski uspesi u sportu koji ima sve veću popularnost i i u koji se ulažu ogromna sredstva kako bi dobio na još većem značaju.

Izabrane vesti

Među onima koji su odavno naviknuti na uspehe je kapiten Dejan Majstorović. Na pitanje koja mu je ovo medalja, skromno je uzvratio: “Jedanaesta ili dvanaesta“.

U dahu je zatim nastavio...

“Bilo je jako lepo, prvo bih da se zahvalim KSS što nam pruža podršku u svemu što nam treba. Što se tiče Svetskog prvenstva, odigrali smo odličan turnir. Tamo smo se ponašali kao pravi tim, van terena i na njemu. Ovo je bilo verovatno najjače Svetsko prvenstvo od 2012. godine. Ponosan sam jako na sve, nadam se da ćemo se videti već u septembru posle Evropskog prvenstva“.

Novinare je takođe zanimalo kako je bilo igrati protiv Džimera Fredeta, koji je svojevremeno igrao NBA i Evroligu...

“Sjajan napadač, ali mi smo u tom meču pravili previše grešaka. On je sjajan šuter“.

Iako je najstariji i najiskusniji, svaki put dolazi u reprezentaciju sa ogromnom željom za dokazivanjem.

“Stalno me prozivaju kada su pripreme reprezentacije, da sam najviše motivisan. Za mene je reprezentacija nešto posebno, kada sam oblačio dres pred foto-šuting bio sam srećan kao malo dete“.

MVP Svetskog prvenstva Strahinja Stojačić kaže da mu je posebno drago bilo što je Srbija novo zlato proslavila pred velikim brojem navijača u "našem" Beču.

“Zadovoljstvo je bilo igrati pred onakvom publikom, imali smo izuzetnu podršku. Ovo prvenstvo ostaće zapamćeno po tome što smo igrali protiv košarkaške sile, vratili smo se iz zaostatka i pobedili. Već protiv Madagaskara na početku bilo je 2.000 naših ljudi na tribinama, posle se samo taj broj povećavao“.

Kao najteži trenutak, naravno, ističe onaj šut Džimera Fredeta za pobedu, kada se lopta na kraju iskobeljala iz obruča...

“Ona Fredetova lopta što nije ušla, nama je delovalo kao čitava večnost“.

Iako nije bilo lako vratiti se u život posle četiri poena zaostatka, srpski basketaši nisu odustajali nijednog trenutka...

“Generalno, sve ekipe ulaze u utakmice protiv nas maksimalno motivisano, to smo očekivali. Imali smo ogromnu podršku sa tribina, to je verovatno kod Amerikanaca nateralo na inat, da nas pobede. Verovali smo i kada je bilo 19:15, nas je Majstorović kao najiskusniji pokušavao da smiri, da igramo stabilnije, što se po njegovim odlukama nije videlo zbog šuteva koje je uzimao (smeh). Ali, uspeli smo da se vratimo, verovali smo i to se isplatilo“.

Selektor Marko Ždero nastavio je žetvu pehara i kao trener...

“Sedeo sam ovde pored predsednika KSS prvi put 2017. godine, tada sam imao ogromnu tremu, sada je mnogo lakše. Takmičenje je bilo dosta kvalitetnije nego prošle godine. Sada je ovo bila borba za Olimpijske igre, basket su počeli svi da igraju i ulaže se velika količina novaca, energije. SAD je došla sa Fredetom koji je igrao profesionalno košarku na najvišem nivou. Bilo je dosta grešaka koje nismo želeli, pogotovo u odbrani, ali momci su pokazali karakter i videli ste šta se desilo na kraju“.



tagovi

Basket 3x3Dejan MajstorovićStrahinja StojačićMarko ŽderoMihailo Vasić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara