Zoran Savić (©Star Sport)
Zoran Savić (©Star Sport)

Zoran Savić: Meč sa Golden Stejtom bio bi neverovatan poklon za navijače, sve zavisi od NBA

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.01.24. | 13:58

“Oni su glavni ljudi sa kojima treba da se priča“, rekao je direktor Partizan Mozzart Beta o mogućnosti da se crno-beli sastanu sa Voriorsima u cilju odavanja pošte Dejanu Milojeviću

Iznenadni i prerani odlazak Dejana Milojevića šokirao je ceo košarkaški svet i sve koji su njemu bili bliski, a sećanje na sjajnog čoveka, velikog igrača i trenera nikada neće izbledeti.

Prvi čovek Partizan Mozzart Beta Ostoja Mijailović je u izjavi za B92 poručio kako bi voleo da se u prijateljskom meču njegov tim sastane sa Golden Stejtom i tako oda pošta nekadašnjem igraču jednog, a trenera u stručnom štabu drugog kluba. Da je ova ideja izuzetno dobra potvrdio je u razgovoru za Mozzart Sport dvostruki osvajač šampionskog prstena sa Voriorsima i sada deo klupskog menadžmenta Zaza Pačulija.

Izabrane vesti

Saglasan je sa svim tim i direktor crno-belih Zoran Savić, ali kaže da bi realizacija takvog projekta najviše zavisila od NBA lige.

“Oni su glavni sa kojima treba da se priča o tome. NBA već ima u svom planu gde će Golden Stejt igrati tokom sledeće sezone i u pripremama za nju, zbog toga nije lako organizovati sve“, rekao je Savić za BasketNews.

On veruje da bi dolazak Golden Stejta u Beograd bio pravi spektakl i izuzetan način da se ukaže poštovanje Dejanu Milojeviću.

“Dolazak jednog takvog NBA tima bio bi neverovatan poklon za naše navijače. Bilo bi fantastično kada bi jedan NBA klub došao u Beograd i prvi put u istoriji igrao utakmicu“.

Ipak, naglasio je da zvaničnih razgovora za realizaciju ovog događaja nije bilo. On je kao direktor Barselone već imao iskustvo organizacije prijateljskog susreta sa Filadelfijom davne 2006. godine. Savić je otkrio da je Barsa tada platila između 2.000.000 i 3.000.000 evra, a da je grad pokrio sve dodatne troškove, poput transporta i ostalih stvari.

Podsetimo, Partizan je u pripremi za Fajnal for sezonu, tačnije u oktobru 2009. godine odigrao dve prijateljske utakmice, doduše u SAD. Denver je 3. oktobra u Koloradu slavio s rezultatom 102:70, dok je Finiks tri dana kasnije dobio crno-bele sa 111:80 u Arizoni.



tagovi

Zoran SavićKK PartizanPartizan Mozzart BetGolden Stejt Voriors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara