Zoran Savić (© Star Sport)
Zoran Savić (© Star Sport)

Zoranu Saviću zabranjen ulaz u Arenu

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.05.23. | 16:08

ABA liga sankcionisala sportskog direktora crno-belih zbog verbalnog napada na sudiju u Podgorici

Zoranu Saviću, sportskom direktoru crno-belih, zabranjen je ulazak u Štark arenu na majstorici četvrtfinala ABA lige protiv SC Derbija! Ovu odluku je doneo Hrvoje Vidan, disciplinski sudija ABA lige, zbog vređanja sudije Dragana Porobića posle druge utakmice četvrtfinalne serije u Podgorici, prenosi Sportski žurnal.

U odluci koja je donešena 19. maja, između ostalog se navodi:

Izabrane vesti

ZORAN SAVIĆ, sportski direktor KK Partizan se kažnjava, jer je neposredno nakon utakmice broj 187, 2. kola četvrtfinala 1. ABA lige, odigrane dana 18. 05. 2023. g. u Podgorici između KK SC Derbi i KK Partizan kao sportski direktor KK Partizan verbalno napao i vređao sudiju utakmice Dragana Porobića, dakle neprimereno se ponašao, čime je počinjen prekršaj iz članka 26.2 b) Disciplinskog pravilnika ABA te mu se na temelju člana 27.2 istog propisa izriče:

a) KAZNA PRIVREMENE ZABRANE PRISTUPA DVORANAMA na način da se sportskom direktoru KK Partizan Zoranu Saviću zabranjuje pristup dvoranama na razdoblje od 1 utakmice i to utakmice broj 191, 3. kola četvrtfinala 1. ABA lige koja će se odigrati 22.05.2023. između KK Partizan i KK SC Derbi odnosno prve sledeće utakmice koja će se odigrati između KK Partizan i KK SC Derby u slučaju da prethodno pomenuta utakmica između KK Partizan i KK SC Derby bude odložena i ne bude odigrana određenog datuma te mu se kumulativno izriče:

b) NOVČANA KAZNA u iznosu od 1.500,00 eura (slovima: „hiljadu petsto evra”)

Sportski direktor KK Partizan Mozzart Bet Zoran Savić dužan je predmetnu kaznu plati u roku od 21 dana od dana prijema računa na osnovu člana 9 DPABA....

Ova Odluka se na osnovu člana 38 DPABA dostavlja KK Partizan elektronskom poštom odnosno na osnovu završne odredbe putem digitalne platforme eABA i skladno odredbi članka 37 DPABA proizvodi dejstvo od dana donošenja dok je KK Partizan o predmetnoj Odluci dužan da izvesti sportskog direktora Zorana Savića te se dostava ove Odluke putem KK Partizan smatra dostavljenom sportskom direktoru Zoranu Saviću.”


tagovi

KK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara