Žuti na Gripama s neugodnim MZT-om

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.01.20. | 10:50

Trener Splićana Ivica Skelin, svestan je da u plej-of zonu ne može lako, jer posle skopskog tima ide na Čačane čiji parket magično ruši svakoga ko se na njemu pojavi

Pred Splitom je još jedan derbi u 17. kolu ABA lige. Domaćin kaže:”Svi na Gripe”… Jasno i zbog čega jer na noge ekipi koja je na ivici plej-of društva stiže MZT iz Skoplja. Šta podiže toliko ueuforiju u redovima Splićana? E pa, današnja utakmica je prva od dve koliko sleduje Žutima protiv vodećih ekipa. Dakle, prvo drugoplasirani MZT, a sledeće nedelje na njima je da gostuju na gradskom bedemu u Čačku. Recimo da je to užasno težak raspored za Splićane, jer Borac Marka Marinovića bio je i jeste enigma za svakoga ko mu se pojavi kraj Morave.

“Čekaju nas utakmice protiv prvoplasiranih ekipa. Najpre MZT, pa Borac, a u međuvremenu na Gripama treba dočekati Dubravu u domaćoj ligi. Nije uopšte slučajno što su MZT i Borac na vrhu. MZT je iskusna ekipa, odlično složena, opasna sa svih pozicija. Mi moramo poraditi na obrani. Na to stavljamo poseban naglasak, jer tu imamo najveći prostor za podizanje nivoa naše igre”,  rekao trener Splita Ivica Skelin, što prenosi klupski sajt.
Statistika kaže da su iza Žutih su dve pobede u ABA 2 ligi.
“Nadam se da će publika doći, jer protiv Cibone je bio poseban užitak igrati pred punim tribinama”, kazao je Skelin.

Izabrane vesti

Što se tiče MZT-a, kvalitet skopskog tima neosporan je iz ma kog ugla da ga posmatramo. Uostalom, Makedonci su u prvom delu sezone Splićane ispratili sa utakmice 6. kola ispratili sa 70:64. Uzgred, Hrvati su samo jednom, ali daleke 2012. godine dobili Makedonce, a na to treba dodati da su u nacionalnim vodama uoči ove utakmice poraženi od vodećeg Zadra. To su činjenice koje MZT-u otvaraju vrata za novi ultimativni napad, budući da za njih poraz nije opcija u ganjanju sa Čačanima koji im u ovom momentu beže s dva boda prednosti.

ABA 2 liga – 17. kolo

Utorak
19.00: (1,40) Split (14,5) MZT Skoplje (2,30)

Sreda
18.00: Sutjeska – Borac
20.00: Novi Pazar - Rogaška

Četvrtak
18.00: Široki Brijeg - Sloboda Tuzla
18.00: Helios - Spars Sarajevo
19.00: Dinamik – Lovćen 1947

* Kvote su podložne promenama

FOTO: ABA 2/MZT Skoplje


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara