Ife Lundberg
Ife Lundberg

ZVANIČNO: Drugo pojačanje Partizan Mozzart Beta - Ife Lundberg na dve godine

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.06.24. | 13:10

Doskorašnji bek Virtusa zadužiće crno-belu opremu beogradskog kluba

Prvo Vanja Marinković, a sada – Gabrijel Ife Lundberg. Danac s korenima iz Nigerije drugo je pojačanje Partizan Mozzart Beta za narednu sezonu.

Vest su potvrdili i crno-beli po nalozimana društvenim mrežama, mada će potpis biti ozvaničen u 14.30. Ali samom parolom "iste boje, drugi grad" beogradski crno-beli jasno su otkrili da će doskorašnji košarkaš Virtusa stići u Partizan. Imao je i ponude drugih klubova, šuškalo se i o Makabiju, ali je na kraju Partizan pobedio.

Izabrane vesti

Prema informacijama Mozzart Sporta, ugovor je potpisan na dve godine.

Gabrijel Ife Lumdberg je prethodne sezone odigrao svih 35 utakmica za Virtus u Evroligi, uz prosek od 9,5 poena po utakmici za oko 20 minuta na parketu. Interesantno, jedan od dva najefikasnija meča u sezoni odigrao je baš protiv Partizana u Bolonji početkom februara. Virtus je tada trijumfovao 88:84, a Lundberg je završio meč u Paladoci s 20 poena.

Uspon Lundbergove karijere krenuo je 2017. godine kada je 193 centimetra visoki bek prešao iz danskog Horsensa u špansku Manresu. Posle dve sezone u Kataloniji usledila je selidba u Kanarijas, gde je bio ključan igrač prilikom ulaska u ACB ligu. Možda i najvažnija sezona u Ifeovoj karijeri bila je 2019/20 kada je u dresu Zjelone Gore iz Poljske imao 21 poen po utakmici u VTB ligi. Tom izvanrednom godinom skrenuo je pažnju moskovskog CSKA i prvi put zaigrao u Evroligi.

Posle početka rata u Ukrajini u februaru 2022. Lundberg je napustio Moskvu i potpisao kratkoročni ugovor sa Finiks Sansima. Time je postao prvi danski košarkaš u NBA ligi. Zbog problema sa vizom stigao je da bude registrovan tek za poslednju utakmicu u sezoni na kojoj je dao 10 poena. Ispostavilo se da je to bila Lundbergova jedina utakmica u NBA karijeri. Virtus je pojačao septembra 2022. godine i sa timom iz Bolonje osvojio dva trofeja u Superkupu Italije. Prethodne sezone proglašen je najboljim šestim igračem italijanske lige.

Sada kreće u novu avanturu. S tim da je trenutno teško i predvideti kako će izgledati crno-beli tim za narednu sezonu, jer da podsetimo, Partizan su ovog leta napustili neki od nosioca igre, poput Kevina Pantera, Zeka Ledeja, Franka Kaminskog, Pi-Džeja Doužera... Maltene cela prva petorka u kojoj je bio još Džejms Naneli, a i njemu je istekao ugovor, mada se još ne zna da li će zaista i otići.

Za sada samo Marinković, Lundberg, čeka se i Arijan Lakić...tagovi

Ife LundbergKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara