Igor Kokoškov (©Starsport)
Igor Kokoškov (©Starsport)

ZVANIČNO: Igor Kokoškov je bivši, čeka se Svetislav Pešić

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.09.21. | 12:51

Košarkaški savez Srbije se rastao sa doskorašnjim selektorom

Upitna izdanja na početku mandata, a zatim i neuspeh na predolimpijskom turniru u Beogradu kada je Italija sprečila Srbiju da otputuje u Tokio. Istina, radio je Igor Kokoškov u izuzetno teškim uslovima, počevši od toga da prvo nije mogao da računa na igrače iz NBA lige i Evrolige, da bi zatim imao premalo vremena za pripreme, ali sve to nije poslužilo kao dovoljno dobro opravdanje, pa je Košarkaški savez Srbije danas i zvanično raskinuo ugovor sa dosadašnjim selektorom.

Izabrane vesti

Košarkaški savez Srbije želi Igoru mnogo sreće i uspeha u nastavku trenerske karijere, uz zahvalnost za rad i trud. KSS će se u narednom periodu angažovati u izboru novog selektora o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena“, navodi se u kratkom saopštenju KSS.

Ne navodi se ko će biti novi selektor, ali već neko vreme je javna tajna da se samo čeka da se ozvaniči povratak Svetislava Pešića, čoveka koji je bivšoj Jugoslaviji doneo evropsku krunu 2001. i potom svetsku titulu u Indijanapolisu 2002.

Kokoškov je na funkciju selektora Srbije postavljen 20. novembra 2019. godine, već u julu 2020. je prihvatio na sebe i obavezu da se brine o košarkašima Fenerbahčea. I tu je možda napravio i ključnu grešku, jer je godinu kasnije napustio obe funkcije. Od jula ove godine je pomoćni trener u NBA ligašu Dalasu.

Naredni izazov košarkaška reprezentacija Srbija imaće u novembru kada za Orlove počinju kvalifikacije za Mundobasket 2022. godine. Protivnici u Grupi A biće joj Slovačka, Belgija i Letonija. U 2020. reprezentaciju čekaju okršaji sa Letonijom na domaćem terenu, 25. novembra, i tri dana kasnije gostovanje kod Belgijanaca.



tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeIgor KokoškovKSSSvetislav Pešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara