Nikola Milutinov (©Star Sport)
Nikola Milutinov (©Star Sport)

ZVANIČNO: Milutinov prešao u CSKA

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.06.20. | 08:17

Srpski reprezentativac okrenuo novi list u karijeri

Čekala se samo potvrda, a sada je zvanično - Nikola Milutinov je novi košarkaš moskovskog CSKA!

Kako je objavljeno na zvaničnom klupskom sajtu, Milutinov je sa Armejcima potpisao ugovor na tri godine, čime je stavio tačku na petogodišnji boravak u Pireju, gde je s uspehom branio boje Olimpijakosa. Milutinov u CSKA stiže kao igrač velike reputacije, a imaće veliki zadatak da odmeni dugogodišnjeg kapitena i klupsku legendu Kajla Hajnsa, koji karijeru nastavlja u milanskoj Olimpiji kod Etora Mesine. Prema određenim spekulacijama Milutinov bi u Moskvi za tri godine trebalo da zaradi velikih 9.000.000 evra!

Izabrane vesti

Milutinov i CSKA – u igri do 9.000.000 evra

Bes CSKA zbog Milutinova: Što ne napišete da dolazi za 18.000.000 evra? Ekonomija se raspada, a mi bacamo pare

Podsetimo, prvi čovek CSKA Andrej Vatutin bio je prilično oštar pošto su se pojavile spekulacije da je Milutinov dogovorio sve detalje transfera, ali još jednom se pokazalo da je tačna ona stara – gde ima dima, ima i vatre.

Srpski as je u poslednje dve sezone izrastao u centra najvišeg kalibra, zbog čega je svrstan u red najboljih petica Starog kontinenta. U sezoni koja je na kraju poništena imao je 10,3 poena, 8,2 skoka i 1,2 asistencije. Bio je nabolji skakač elitnog takmičenja, ali i peti u celoj Evroligi po prosečnom indeksu korisnosti (19,21). Ispred njega bili su samo Šejn Larkin (25,76), Nikola Mirotić (22,46), Majk Džejms (20,86) i Aleksej Šved (19,38), po čemu je zvanično najkorisniji centar Evrope! U CSKA će sarađivati sa Dimitrisom Itudisom koji sprema veliku rekonstrukciju kompletnog tima. 

Srpski košarkaši koji (bi mogli da) menjaju klub na leto

Milutinov je za pet godina u Pireju osvojio titulu šampiona Grčke, dva puta je bio izabran u najbolju petorku tamošnjeg prvenstva (2018, 2019), a takođe je 2017. bio izglasan za igrača koji je ostvario najveći napredak. Dva puta je bio i učesnik Ol star utakmice grčkog prvenstva.

Oko njegove budućnosti vodile su se velike polemike, pošto NBA prava drži San Antonio, a bilo je spekulacija da bi baš ovog leta mogao preko Atlantika. Međutim, pošto je tražio određene garancije da će igrati redovno, čini se da dogovora nije bilo, zbog čega je prelazak u redove moskovskog velikana logičan i možda najbolji izbor u ovom trenutku.



tagovi

Nikola MilutinovCSKA Moskva

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara