Šengelija (©Star Sport)
Šengelija (©Star Sport)

Zvanično: Šengelija potpisao, CSKA platio 1.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.07.20. | 11:37

Gruzin se emotivno rastao sa Baskonijom

Zvanično je završena prilično burna saga oko prelaska dosadašnjeg kapitena Baskonije Tornikea Šengelije u moskovski CSKA. Iskusni krilni centar zvanično je potpisao trogodišnji ugovor sa Armejcima, a iz proverenih košarkaških izvora se može čuti da je klubu iz Vitorije pripalo obeštećenje od 1.000.000 evra. Gruzin je imao aktivan ugovor sa Baskonijom do 2022. godine.

Poznati litvanski novinar Donatas Urbonas kaže da je u Šengelijin trogodišnji ugovor uključena i klauzula po kojoj mu je omogućeno da ode u NBA ligu u slučaju adekvatne ponude.

Izabrane vesti

Šengelija iza sebe ima najproduktivniju sezonu u Evroligi, gde je prosečno beležio 15,9 poena i imao 5,6 skokova i 2,9 asistencija na 28 mečeva. Iz igre je imao procenat šuta od 58,6 posto. Burnu sezonu je krunisao šampionskom titulom u Španiji, a u finalu protiv Barselone ubacio je 14 poena.

Njegov odlazak teško je pao navijačima Baskonije, koji su bili u ekstazi nakon osvojene titule, a sam Gruzin, koji je bio kapiten kluba, prilično se emotivno oprostio od kluba za koji je igrao proteklih šest godina.

"Od prvog dana ste me dočekali kao jednog od vaših, ja i moja porodica smo osećali puno ljubavi i zbog toga želim da vam se zahvalim od srca. Sve što sam oduvek želeo jeste da budem deo ovog kluba sa sjajnom istorijom. Odlazim, ali smiren sam, znajući da ovde imam kuću sa ljudima koji me vole i znaju da sam dušu i srce dao za njih. Hvala Vitorija, hvala Baskonija", poručio je između ostalog Šengelija.

Gruzin je profesionalnu karijeru započeo u Valensiji 2008. godine, a potom je igrao za Šarlroa, Bruklin i Čikago, u Baskoniju je došao 2014. godine i verovatno nije ni sanjao da će ostati toliko dugo. Sve to je krunisao nedavnim šampionskim trofejom.


tagovi

Tornike Šengelija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara