Zvanično: Superkup ABA lige bez Crvene zvezde

Vreme čitanja: 1min | uto. 08.08.23. | 12:37

Igraće se od 18. do 20. septembra u Podgorici

Zamišljeno kao spektakl u kome bi najbolji timovi Jadrana najavili novu trku za regionalni trofej, ali ovogodišnji Superkup ABA lige proteći će bez vicešampiona. Crvena zvezda je, nezvanično se može čuti zbog ranije zakazanih pripremnih turnira, definitivno odlučila da ne igra Superkup, koji je na programu od 18. do 20. septembra u Podgorici. Umesto Zvezde nastupiće Igokea.

Biće tu naravno i regionalni šampion Partizan Mozzart Bet, pa još Budućnost, FMP, Cedevita Olimpija, SC Derbi, Zadar i Mega. Današnjim žrebom je odlučeno da će četvrtfinalni parovi izgledati ovako:

Izabrane vesti

12.00: Cedevita Olimpija – Igokea 

15.00: Partizan Mozzart Bet – Mega

18.00: Budućnost – Zadar

21.00: FMP – SC Derby

Već drugog dana na programu će biti polufinala, a trećeg borbe za plasman i naravno veliko finale.

Podsetimo, ABA Superkup se prvi put igrao u sezoni 2017/2018 kada je Cedevita podigla trofej savladavši u finalu Budućnost sa 78:69. Sledeće godine je u Lakšatima najbolja bila Crvena zvezda, koja je u finalu pobedila opet Budućnost sa 89:75. Treće izdanje turnira odigralo se u sezoni 2019/2020 kada je Partizan Mozzart Bet savladao Cedevitu sa ubedljivih 99:77 za uspon na pobednčko postolje. Ovaj naredni Superkup biće prvi posle pauze zbog pandemije korona virusa.

Sezona u ABA ligi počeće poslednjeg septembarskog vikenda.



tagovi

KK Crvena zvezdaKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara