Foto Partizan / Dragana Stjepanović
Foto Partizan / Dragana Stjepanović

Zvanično: Ukić se vratio u Split iz Ljubljane

Vreme čitanja: 1min | uto. 05.01.21. | 15:47

Hrvatski reprezentativac potpisao ugovor sa klubom u kojem je ponikao

Sada je i zvanično. Roko Leni Ukić prešao je iz Cedevite Olimpije u Split, što je bilo i najavljeno pre izvesnog vremena.

Naime, dolazak Luke Rupnika u Ljubljanu inicirao je razmišljanja dugogodišnjeg hrvatskog reprezentativca da možda poslednju profesinalnu sezonu u karijeri završi u matičnom klubu kako bi što spremnije dočekao kvalifikacije za Olimpijske igre, koje su krajem juna upravo u Splitu.

Izabrane vesti

Ukić je i prethodnog leta razgovorao o povratku u klub u kojem je ponikao. Međutim, tada je presudilo igranje Ljubljančana u Evrokupu. Ipak, nije dobijao mnogo prilike. Na samo sedam mečeva u regionalnom takmičenju imao je prosek od 5,3 poena i 2,6 asistencije za prosečno 13,4 minuta na terenu. Splićani su u međuvremenu pokazali da imaju određeni potencijal, pre svega da ostanu u ABA ligi, pa je Ukić odlučio da je vreme da se vrati u rodni grad posle 15 godina igranja za Baskoniju, Barselonu, rimski Virtus, Toronto, Milvoki, Fenerbahče, Panatinaikos, Cedevitu, Vareze, Kantu, AEK, Pariz, Antib i Cedevitu Olimpiju.



tagovi

Cedevita OlimpijaKK SplitRoko Leni Ukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara